Står dine penge i banken? Så meget mister du

Står dine penge i banken? Så meget mister du

image title: 
Katarzyna Białasiewicz/123rf.com
Ifølge Ekstra Bladet tager inflationen godt 3000 kr. i købekræft hvert år, og samtidig får du nul i renter på din bankbog.
 
Danske familier har lidt over 300.000 kr. stående som indlån i banken. Den dårlige nyhed er, at de hvert år bliver mindre og mindre værd.
 
”Danskernes opsparing på indlånskonti vokser år efter år, selv om pengene oftest kun får en meget lav rente eller slet ingen. Det betyder, at man reelt taber penge, fordi inflationen udhuler købekraften. En dansk familie mister således i gennemsnit 3000 kroner om året i øjeblikket,” siger Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord til Ekstra Bladet.
 
Alt tyder på at inflationen er på vej op, mens der ikke er udsigt til, at du får mere i rente i banken så langt øjet rækker. 3000 kr. er mere end halvdelen af den skattelettelse, som regner med deres nye udspil stiller en almindelig HK’er i udsigt.

LÆS OGSÅ: DR: Betalt frokost koster ansatte jobbet
 
Jens Nyholm er bekymret for den negative udvikling.
 
”Hvis det seneste inflationstal for juli på 1,5 procent skulle vise sig at være tallet for 2017 som helhed, ville det se endnu værre ud. I så fald ville tabet i købekraft løbe op i 4679 kr.,” siger cheføkonomen til Ekstra Bladet.
 
Ifølge Jens Nyholm, så peger han på, at danskernes opsparing i banken er steget fra knapt 400 milliarder kroner i 2013 til nu svimlende 840 milliarder. Siden 2005 har der kun været et år, hvor renten i banken var højere end inflationen.
 
Ved du hvor mange penge du mister på bankindlån hvert år? 

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: