Støjberg vil trække i asylbørns lommepenge

Støjberg vil trække i asylbørns lommepenge

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Der skal strammes op overfor uledsagede asylansøgere under 18 år, der uden konsekvenser kan pjække fra skole, lave ballade, slås og drikke sig fulde.
 
Sådan lyder det fra udlændingeminister Inger Støjberg, som har sat sine embedsmænd i sving med et borgerligt folketingsflertal i ryggen.
 
Ifølge Jyllandsposten, er ministeriet i øjeblikket i gang med udarbejdelse af en husorden, der skal gælde på alle børneasylcentre.
 
Denne husorden skal blandt andet indeholde et forbud mod alkohol og hash, samt ro på værelserne på et bestemt tidspunkt.
 
LÆS OGSÅ: Qvortrup kan slippe for fængsel
 
”Der har i al for lang tid været en slaphed over for de unge, blandt andet fordi regelgrundlaget for en fast hånd ikke har været der. Det indfører vi nu,” siger Støjberg til Jyllands-Posten ifølge DR.
 
Overtræder de unge disse regler vil de kunne trækkes i de cirka 200 kroner, som de får i lommepenge om ugen.
 
Desuden vil personalet have mulighed for at ransage værelserne, bruge fysisk magt og om nødvendigt sende uregerlige unge på sikrede institutioner.
 
Asylchef hos Røde Kors, der driver fire børneasylcentre, Anne Le Cour Vågen, frygter at reglerne vil lede til konflikter og vrede blandt de unge. Desuden peger hun på, at man allerede har husregler på asylcentrene.
 
”Det er ikke vores erfaring, at man kan motivere nogen ved at tage deres lommepenge, og vi mener godt, at vi kan nå de unge med en pædagogisk tilgang,” siger Anne Le Cour Vågen.
 
Tror du at de nye regler vil rette op på de unges opførsel? 

Jyllands-Posten 
Tags: 
Se debatter