Status: Det skete der i Stockholm

Status: Det skete der i Stockholm

image title: 
Foto: Ints Vikmanis/123rf.com
Fredag eftermiddag kørte en lastbil direkte ind i Åhléns varehus i Drottninggatan i det centrale Stockholm, hvilket politiet blev underrettet klokken 14.53. Indtil videre er fire personer døde som følge af hændelsen, mens 15 personer er sårede. Blandt disse er ni alvorligt sårede.
 
Svensk politi efterforsker sagen som et terrorangreb, og de har allerede anholdt én person i forbindelse med angrebet. Ifølge svenske medier menes han at have usbekiske rødder, men det er ikke officielt bekræftet. Det er heller ikke bekræftet, om den anholdte er manden, der i timerne efter angrebet blev efterlyst.
 
Den anholdte har dog store lighedstræk med den efterlyste, oplyser politiet. Ligeledes spekulerer svenske medier i, at endnu en person med relation til den anholdte er blevet arresteret natten til lørdag, men det er ikke bekræftet fra officielt hold.
 
LÆS OGSÅ: Gerningsmand taler ud om stenkast på motorvej
 
Lørdag morgen er det endnu uvist, hvor mange personer, der var i lastbilen, da den torperede varehuset, men lastbilen er nu i politiets varetægt til nærmere tekniske undersøgelser.
 
Spendrups, som er det firma, der ejer den pågældende lastbil, fortæller desuden, at lastbilen blev stjålet kort før angrebet, da en af deres chauffører var midt i en leverance. I mellemtiden sprang en mand ind i lastbilen og kørte væk.
 
Fredag aften fastslog den svenske statsminister, Stefan Löfven, på et pressemøde, at Sverige styrker grænsekontrollen som følge af terrorangrebet i landets hovedstad. Derudover vil der være ekstra betjente i Stockholms gader de kommende dage.
 
Frygter du for et lignende angreb i Danmark?
 
Dr.dk 
Tags: 
Nøgleord: