Stenslag i forruden - hvad gør man?

Stenslag i forruden - hvad gør man?

Dette indhold er sponsoreret

Stenslag er helt almindeligt, og langt de fleste danskere, som ejer eller leaser en bil, har prøvet at få et stenslag i sin bil - man kommer kørende og pludseligt hører man en høj og skarp lyd fra forruden. Bum - et stenslag. Og hvad gør man så? Det forsøger vi at give dig et kort og konkret svar på i denne artikel, hvor vi har samlet vores bedste råd til hvad du skal gøre, hvis du får et stenslag i forruden på din bil.
 

Hvordan opstår stenslag i forruden?

Stenslag kan opstå på mange forskellige måder og uanset tid på dagen eller året, men det forholder sig faktisk også sådan, at de fleste stenslag opstår om vinteren på grund af vinterdæk og glatte veje. Dog kan man også være så uheldig at det sker på grund af en lastbil eller en trailer uden overdækning, og der flyver småsten ud, der kan ramme din forrude - eller endda på grund af småsten fra noget vejarbejde, du kører forbi. Ja, der er mange måder at få et stenslag på, og netop derfor er det en skade, som er utroligt svær at undgå.
 

Sådan repareres et stenslag

Den første - og helt almindelige - reaktion, når man oplever et stenslag i sin forrude er naturligvis at søge efter stenslag pris for at finde ud af, hvad det vil koste at få repareret skaden. Og der er heldigvis mange gode værksteder i Danmark, som kan reparere et stenslag. Først og fremmest gælder det dog om at dække hullet i ruden til, så der ikke kan komme vand eller skidt ind gennem revnerne. Heldigvis kan mange stenslag repareres relativt nemt, hvis man sørger for at få dækket hullet til hurtigst muligt - men af og til kræver det desværre, at man skal have udskiftet hele ruden, for eksempel hvis stenslaget har lavet store og lange revner i ruden.
 

Må man køre rundt med stenslag i forruden?

Som udgangspunkt er det farligt og ulovligt at køre rundt med stenslag i bilen, hvis det er til gene for udsynet for føreren. Det er dog meget forskelligt alt efter, hvor stenslaget er placeret henne i forruden. Og derfor bør man som udgangspunkt altid dække stenslaget til og få det tjekket på værkstedet hurtigst muligt - så man ikke risikerer at få en bøde for det, hvis man møder politiet med et stenslag i forruden. Forskellige mennesker har nemlig forskellige idéer om, hvornår et stenslag hæmmer udsynet og hvornår det ikke gør. 
Tags: