Stigende antal danskere kommer under kniven

Stigende antal danskere kommer under kniven

image title: 
Foto: mylisa/123rf.com
I 2013 var der i alt optalt 1.866 kvinder på landsplan i Danmark, der fik en brystforstørrende operation. Året efter var tallet oppe på 2.136.

Blandt mænd i Danmark er det især fedtsugning, der er den mest hyppige operation. I 2013 var tallet på 90 for mænd og 684 for kvinder, hvor tallet allerede var steget året efter til henholdsvis 101 og 821.

Disse tal er kun fra private klinikker, og tæller dermed ikke de offentlige med. Tallene dækker heller ikke det antal danskere, som rejser til udlandet for at komme under kniven.

”Medicinsk turisme vokser og vokser. P.t. rejser cirka 4.000 danskere ud i verden om året for at få foretaget et plastikkirurgisk indgreb, hvoraf syv procent kommer til os. De Internationale tal er meget større, så vi taler om en millardforretning,” siger salgsdirektør hos skønhedsklinikken Luxuskirugi i Kaunas i Litauen, Michael Dalgaard, til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Næsespray hæmmer børns vækst

Især mødre er en stigende kundekreds på operationsbordet, og det er der en simpel forklaring på:

”Den mest revolutionerende operation er ’Mommy Makeover-en’, der tilbydes til kvinder, der har født børn, og som ønsker at bringe kroppen tilbage i den tilstand, den var i før graviditeten. Det gøres forenklet ved, at kirugen skærer den slappe hud omkring maven væk og transplanterer noget af det overskydende fedt ind i kvindens bryster,” forklarer Michael Dalgaard.

Hvad synes du, om den stigende tendens med plastikoperationer? Del din mening med os i debatten.

Dagens.dk