Stigende trend indenfor kunst

Stigende trend indenfor kunst

Flere og flere danskere har fået øjnene op for kunst. Ifølge Jyllandsposten er der en stigende trend for at besøge museer, hvilket blandt andet leder til nye rekorder målt på antallet af besøgende. Der er mange teorier om, hvorfor interessen til kunst er blevet større, men mange mener at det hovedsageligt skyldes, at vi sidder for meget foran computeren. Dette giver en større trang til at komme ud og opleve noget, hvor kunst passer perfekt her, da det jo er en oplevelse i sig selv.  

Kunst fremmer kreativiteten på arbejdspladsen

Kunst er vigtigt for at man kan udfolde sig kreativt og tænke ud af boksen. Det giver personer muligheder for at selv danne sig indtryk og have deres egen individuelle meninger. Kunst kan virke godt til at få team til at arbejde bedre sammen, ved at give alle mulighed for at udtrykke deres meninger. Herved for de personer, der måske normalt ikke har en ”stemme” i samtalerne nu mulighed for at udtrykke sine holdninger, da der i kunst ikke er noget der er rigtigt eller forkert.

Et miljø som bør nævnes, når kunst nævnes, er den koncertsalen der ligger på Islandsbrygge; Mogens Dahl. Kunsten er netop i højsædet her, hvorfor også store nationale og internationale virksomheder afholder møder og events på denne adresse i København.

Den abstrakte kunst

Hvis kunst er ny for én, kan det måske være svært at sætte ord på nogle af de kunstværker man oplever inden for moderne kunst i øjeblikket.

Abstrakt kunst er noget man ofte støder på i øjeblikket. Den abstrakte strategi er ikke nem at mestre, da det handler om eminent teknik til at få farver og mønstre til at harmonere. I øjeblikket har vi danske Martin Brachér, som bør fremhæves for hans enestående kunstmaler teknik.

Martin går også forrest i forhold til at dele holdninger og budskaber. Senest har han malet et jægerfly, der blandt andet udstilles på DAC d. 10. marts 2019. Budskabet lyder: ”Make art – not war”

Trend blandt unge

Kunst er en stigende trend blandt unge, som deler med hinanden via de sociale medier.
Platforme som Facebook, Pinterest, Instagram m.fl. har givet kunstnere en mulighed for at kommunikere med de unge mennesker. Dette har gjort det lettere at vække unge menneskers interesse for kunst. Det er de seneste år blevet mere ’hipt’ at interessere sig for kunst, da det normalt bliver associeret med velhavende mennesker, og den ældre målgruppe.

Kunst sætter Danmark på verdenskortet

Danmark er allerede godt kendt for deres kunstudstillinger rundt omkring i verdenen.

Los Angeles (LA) er generelt kendt for at have mange internationale udstillinger.

I LA ligger J. Paul Getty centeret, som kostede 8 mia. kroner at bygge, og er i dag et af de førende steder at fremvise sin kunst. 
Tags: