Stormen URD blæste Danmark omkuld

Stormen URD blæste Danmark omkuld

image title: 
Zacarias Pereira Da Mata/ 123rf.com
Stormen tog til i styrke natten til tirsdag og betegnes af TV2 vejret som en af de kraftigste storme, der har ramt Danmark det seneste år, kun overgået af stormen Gorm.

Nordjylland stod først for skud, hvor stormen tog til i styrke. Hirtshals blev ramt af vindstød af orkanstyrke, hvortil der blev frarådet færdsel udendørs. 

URD bredte sig herefter til resten af landet, hvor stilladser væltede, tagsten rev sig løs og Standby tæt ved Farsø i Nordjylland blev mørklagt, da strømmen gik i hele byen.
 
Stormen resulterede også i aflysninger af flyafgange fra Aalborg lufthavn, lukning af Øresunds- og andre broer samt væltede træer på kørebaner i hele landet.
 
LÆS OGSÅ: Dansker kræver 12 millioner for selvpåført skade

Falck beredskab måtte rykke ud over 155 gange i hele landet.

Særligt slemt har det påvirket den offentlige trafik tirsdag morgen efter, at et stort træ har revet køreledningen ned på Borup, hvilket har medført aflysninger og forsinkelser på togene på Sjælland.
 
Stormen har ikke medført direkte personskader, men dens voldsomme styrke skyllede en mand og hans køretøj i Hastholm havn tirsdag morgen. Redningsmandskab blev hurtigt tilkaldt og manden blev reddet op og slap med livet i behold.
 
Derudover er ingen mennesker kommet til skade under stormen URD, og de værste konsekvenser har været mindre alvorlige materielle skader på huse og biler. 

Er du blevet påvirket af stormen? 

TV2
Tags: 
Nøgleord: