Strik årets julegaver med alverdens strikkeopskrifter

Strik årets julegaver med alverdens strikkeopskrifter

Vi lever i en tid, hvor der er mere og mere fokus på forbrug, minimalistisk livsstil og nærvær i livet. Derfor kan det store julegaveræs for mange virke uoverskueligt og unødvendigt. Men det er jo så dejligt at give en gave til dem, man holder af.
Selvom der er kommet en opmærksomhed på vigtige globale, samfundsmæssige og individuelle problemstillinger, skal der også være plads til juletræ, gaver og guf.
Hvis du har lyst til at give en personlig gave, kan du finde nogle forskellige gratis strikkeopskrifter og selv strikke dine julegaver.

Hvorfor lave julegaver selv?

Når du laver dine egne julegaver, er gaverne enormt personlige og fyldt med kærlighed. Dem der skal have gaven, vil se, at du har lagt en masse tid og energi i deres gave. Og de vil være endnu mere taknemmelige. En lækker hjemmestrikket sweater i alpakauld er nemlig en særlig gave, som sjældent bliver glemt.
Dog er økonomien en anden god grund til at lave julegaverne selv. Hvis du er studerende eller bare ikke har de ekstra penge i år, kan hjemmestrik spare dig en del. Fordi der er lagt tid i gaven, skal den ikke koste det store, fordi tid er mere værd end penge.
Du kan finde en masse gratis strikkeopskrifter på nettet, så det kun er garnet, du skal købe.

Strikkeopskrifter overalt

Det smarte ved, at finde strikkeopskrifter på nettet, er, at de oftest hænger sammen med det garn, som skal bruges. Derfor får du en samlet pakke, så du ikke køber for meget garn, som bare ligger og samler støv.
Men de gratis strikkeopskrifter findes ikke kun på nettet. Du kan finde dem i diverse blade, som din mor eller bedstemor måske har liggende derhjemme. Du kan også gå på biblioteket og låne tykke strikkebøger, hvor du også kan lære nye teknikker og mønstre.

Lidt inspiration til en start

Har du lyst til at strikke dine julegaver selv? Hvis du ikke lige ved, hvad det skal være, kan du få lidt inspiration herunder.
Ellers kan du som sagt søge inspiration på nettet, i blade og bøger. Dine nærmeste vil helt sikkert glæde sig over, at du har gjort dig ekstra umage med deres julegaver i år.

Uldent tøj

Når det nu er julegaver, kan du evt. strikke noget lækkert og varmt tøj til vinteren. Uldne sweatre, veste eller sokker gør vinteren lidt nemmere at komme igennem. En sweater er et stort projekt, mens et par sokker er mere overkommelig, og begge kræver forholdsvis simple strikkeopskrifter.
Du kan derudover give dig i kast med diverse huer, vanter og tørklæder til gåturen med familien 1. Juledag, når flæskesteg, sovs og brune kartofler skal forbrændes.

Hjemmelavet julepynt

Du kan også strikke lidt hyggeligt julepynt til adventsgaverne eller til de små julegaver, til resten af familien. Der findes et væld af strikkeopskrifter og guides til at stivne pynten f.eks. ved brug af sukkervand.
Du kan desuden pynte indpakningen af dit hjemmestrik ved at bruge garnrester i stedet for bånd og hænge din hjemmestrikkede julepynt fra sløjfen. Så er gaven fuldstændig gennemført.
Tags: