Studenterkørsel skal skaffe flere studerende

Studenterkørsel skal skaffe flere studerende

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Ifølge Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl, er det et ”lille, men vigtigt løft”, at de erhvervsuddannede fremover skal kunne køre studenterkørsel.

I sidste uge var der nemlig politisk opbakning fra alle Folketingets partier til et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, som vil give alle, der afslutter en ungdomsuddannelse af to års varighed, lov til at køre studenterkørsel.

LÆS OGSÅ: Hvilken Facebook-type er du?

”Det er et vigtigt signal, at de erhvervsuddannede også gerne må blive hyldet og fejre, at de er blevet færdige. På den måde anerkender vi som samfund, at unge med en erhvervsuddannelse er ligeså meget værd som studenterne. Det handler om ligestilling mellem uddannelserne, og det er ikke bare en lille detalje,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Som reglerne er nu, gives der kun tilladelse til studenterkørsel til de studerende, der enten har afsluttet det almene gymnasium eller har taget en hhx, htx eller hf. Men med opbakningen til forslaget vil det betyde, at studerende fra i alt 114 boglige og faglige ungdomsuddannelser fremover vil kunne søge om tilladelse til studenterkørsel også.

Tror du, at studenterkørsel er med til at gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive?

TV 2