Studerende på stoffer for at klare enorme pres

Studerende på stoffer for at klare enorme pres

image title: 
ximagination/123rf.com
De danske studerende skal ifølge politikerne hurtigere igennem uddannelsessystemet, men dette pres har resulteret i et stigende forbrug af præstationsfremmende midler blandt unge på videregående uddannelser.

I en undersøgelse blandt fagforeningen Djøfs medlemmer, viser det sig at hele otte procent, har taget præstationsfremmende midler for at klare studiet.

”Vi anser det for at være et symptom på, at der er et meget, meget hårdt pres på studierne,” siger Wenche Quist, forsknings- og uddannelsespolitisk chef hos Djøf.

LÆS OGSÅ: Fængslet for at sende pistol-emoji til eksen

Det viser sig, at der oftest er tale om koffeinpiller, men flere studerende anvender sig også af Ritalin – medicin mod ADHD, som har den modsatte virkning på raske mennesker, nemlig som et opkvikkende værktøj for at klare hverdagens pres.

”Det er problematisk, og det indikerer, at presset på de studerende er så stort, at man er nødt til at have kemisk hjælp, for at komme igennem det,” siger Wenche Quist.

Hun mener derudover, at presset er steget enormt siden indførelsen af fremdriftsreformen, især i forbindelse med tidsbegrænsning, på hvor lang tid det må tage at gennemføre et studie.

”Reformen sætter et pres på de studerende, som vi ikke har set før. De skal nu gennemføre studiet på normeret tid. Og de skal samtidig sørge for at have et attraktivt cv, som de også skal huske at pleje,” siger Wenche Quist.

”Vi ved, at arbejdsgiverne lægger stor vægt på, at de studerende har erfaringer, der gør, at de hurtigt kan passe ind på en arbejdsplads. Samtidig vil uddannelserne have dem hurtigt færdige. Så de er presset fra begge sider”

Hvad skulle man gøre for at mindske presset på de studerende?

Metroexpress