Studie: Sammenhæng mellem mobiler og kræft

Studie: Sammenhæng mellem mobiler og kræft

image title: 
Foto: Dejan Bozic/123rf.com
Et større studie har påvist, at der er en sammenhæng mellem mobiltelefoner og kræft. Studiet er udarbejdet af den amerikanske regering, og bidrager til den debat, der længe har været omkring, hvorvidt mobiler er skadende for helbredet eller ej.
 
Dette skriver nyhedsmediet Independent.
 
I studiet blev en række mandlige rotter udsat for den type radiofrekvenser, der bliver udsendt fra mobiler. Efter påvirkningen blev der fundet to tilfælde af knuder hos rotterne i både hjernen og hjertet. Disse knuder blev ikke fundet hos rotterne, der ikke blev udsat for strålerne.
 
Man eksperimenterede med mere end 2500 rotter over en periode på to år.
 
LÆS OGSÅ: Læger: Trodser loven og uddeler pjækkebøder

I studiets rapport skrev forskerne:
 
”Med den udbredte globale anvendelse af mobile kommunikationsteknologier for brugere i alle aldre, kunne selv en lille stigning i fremkomsten af sygdomme have store konsekvenser for den offentlige sundhed.”
 
Dette studie er et af de største og mest dybdegående undersøgelser af mobiltelefoner og kræft, hvilket har kostet den amerikanske regering omkring 25 million dollars, hvilket svarer til lidt over 167 millioner danske kroner.
 
Der har været bred debat om, hvorvidt mobiltelefoner er skadende for sundheden eller ej, men tidligere National Toxicology Program forsker, Ron Melnick, understreger, at denne undersøgelse ender diskussionerne om mobilernes risikofare.
 
Tror du, at mobiler er farlige?

Independent
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter