Sunde og lækre efterårsmadvarer du skal spise

Sunde og lækre efterårsmadvarer du skal spise

image title: 
ncaimages/123rf.com
Efteråret står for døren, men hvilke madvarer skal du spise netop nu, hvis det skal være sundt men samtidig lækkert? Læs med her og få svaret, hvor MSN har samlet en række bud.  

En helt oplagt madvarer som du ikke må snyde dig selv for er græskar. Græskar indeholder kun få kalorier, og er samtidig fyldt med fibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Du kan eksempelvis give dig i kast med græskarsuppe, græskar fritter, græskarboller eller græskartærte.

Det er også sæson for æbler netop nu, og da de indeholder en masse fibre og vitaminer, kan du sagtens spise løs, også selvom du gerne vil holde den slanke linje. Du kan med fordel bruge æbler i din salat, lave æblechips eller spise et æble som snack.

LÆS OGSÅ: Tricks afslører om dit ølglas er beskidt

Hvis du skal en tur i skoven, kan du med fordel samle de nedfaldne kastanjer. De er nemlig en lækker delikatesse, der indeholder hele fire gram fibre per portion og langt mindre fedt end andre nødder. Du kan eksempelvis lave ristede kastanjerne eller kastanjesuppe.

Dadler er noget langt de fleste forbinder med vinterhalvåret, men allerede nu kan du få fingrene i dadler og stille den søde trang. Selvom dadler indeholder en del kalorier, er de også fyldt med fibre, B6-vitamin, magnesium og kalium og giver derfor et energiboost.

Tranebær kan du købe langt de fleste steder i efteråret, og du kan sagtens guffe løs på de små røde bær med god samvittighed. De har nemlig en positiv effekt på dit immunforsvar og hjertesundhed samtidig med, at de kun indeholder få kalorier og mange fibre.

Hvilke efterårsmadvarer er din favorit?

MSN 
Tags: