Supermarkeder sparer penge på at sælge gammelt mad

Supermarkeder sparer penge på at sælge gammelt mad

image title: 
Foto: kzenon/123rf.com
Vi er vilde med at købe leverpostej, oksesteg og fløde, der nærmer sig sidste salgsdato og derfor udløser stor rabat.
 
Men de mange dagligvarer, som er sat ned til spotpris, er ikke kun attraktivt for kunderne det sparer også supermarkederne for mange penge.
 
I Føtex i Holbæk er spotvarerne med til at reducere madspildet med ca. 50 procent, siger varehuschef, Lene Lauritzen.
 
”Det, der ville blive smidt ud, ville ellers være gået til biogas og andre ting, men nu kan vi sælge det til kunderne i stedet for,” siger hun.
 
LÆS OGSÅ: Far får fængselsdom for endefuld

”For ender varerne med at ryge ud, mister supermarkederne både omsætning og skal bruge penge på at skille sig af med maden, og så er det trods alt bedre at få solgt en pakke pasta til halv pris end slet ikke,” siger miljøchef i COOP, Signe Frese.
 
Hun tilføjer:
 
”Der er jo en risiko for, at en vare, der er sat ned i pris, kan komme til at kannibalisere på vores andre varer. Vi gør det, fordi vi gerne vil tjene lidt penge på varen, men vi gør det også for at undgå at smide varer ud, som godt kunne være spist”
 
Der findes ingen tal på, hvor meget supermarkederne tjener på salget af nedsatte varer, da supermarkederne ikke skelner mellem varer, der er solgt til fuld eller nedsat pris.
 
Synes du det er en god måde at håndtere madspild på?

dr.dk
Tags: 
Nøgleord: