Superstudenten Marius bliver udvist i dag trods protester

Superstudenten Marius bliver udvist i dag trods protester

image title: 
Foto: http://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/superstudenten-marius-youbi-forlader-danmark
Marius Youbi, som er blevet landskendt som den 12-tals studerende, der stod til udvisning, er her til morgen rejst tilbage til hjemlandet Cameroun.
 
Det skete på trods af at der var blevet indsamlet over 18.000 underskrifter i protest mod udvisningen og afholdt en demonstration i Marius´ hjemby Herning.
 
Hans søster og to nevøer fulgte ham til flyet i Billund lufthavn.
 
”Jeg har bygget noget op i Danmark. Jeg har fået mange venner her, og jeg har familie her, som jeg forlader. Det er hårdt at sige farvel til så meget,” siger Marius Youbi.
 
LÆS OGSÅ: Nu skal politikerne have højere løn
 
Lige til det sidste troede han på, at han ville få lov til at blive.
 
”Jeg håbede hele tiden på, at der kunne gøres noget. Men ja, så husker jeg alligevel, at det er mig, der har taget fejl,” siger Marius.
 
Nu skal han finde ud af, om han kan overføre merit fra sin danske uddannelse til et universitet i Cameroun. Men det er slet ikke sikkert, at der findes en uddannelse som den, han er ved at tage i Danmark.
 
”Den opmærksomhed, folk har skabt om min sag, har hjulpet mig meget. Og jeg håber selvfølgelig, at jeg kommer tilbage mest af alt. Det er ikke afgjort endnu. Først skal jeg hjem og vente. Så må jeg bare håbe på det bedste,” siger Marius Youbi.
 
Hvad synes du om den danske udlændingepolitik? Var det en klog beslutning at udvise Marius?
 
dr.dk