Svært valg: Dræb eller bliv dræbt

Svært valg: Dræb eller bliv dræbt

image title: 
Foto: Dmitrii Kotin/123rf
Den 12-årige dreng Angel Ariel Escalante Perez fra Guatemala City i Guatemala var forleden på vej hjem fra skole, da han blev stoppet op af en bande. Banden stoppede ham op, stak en pistol i hans hånd og fortalte ham, at han nu havde valget mellem at slå en buschauffør ihjel eller selv at blive slået ihjel.

Da hans far var buschauffør, nægtede den grædende dreng og sagde, at han hellere selv ville dræbes. Derfor fik han valget mellem at blive hakket i stykker med macheter eller blive smidt ud fra en bro.

Drengen blev herefter smidt ud fra Incienso-broen, der er 135 meter høj, men overlevede på mirakuløs vis ved at lande i det tykke krat under broen. Her lå han i 72 timer, indtil faderen med hjælp fra familie og venner fandt drengen og bragte ham til hospitalet.

Her kæmpede lægerne for drengens liv i 15 dage, men måtte til sidst give op, da hans liv ikke stod til at redde på grund af kvæstelserne fra faldet.

En lokal menneskerettighedsforkæmper fortæller til det engelske medie Mirror, at der i landet er et stigende problem med unge, der rekrutteres af bander til at slå folk ihjel. Blandt andet fordi, at bandemedlemmerne ikke vil risikere at blive anklaget for drab i tilfælde af, at de skulle blive fanget.

Hvor svært et valg er det, som drengen stod over for? Traf drengen det rigtige valg?

Mirror
Tags: 
Nøgleord: