Svært ved at parkere? Det skyldes dine hormoner

Svært ved at parkere? Det skyldes dine hormoner

image title: 
Ion Chiosea/123rf.com

Mange studier har vist, at kvinder kører langt mere sikkert end mænd, men seneste studier viser ifølge Dailymail, at kvinders kørefærdigheder i høj grad er påvirket af deres hormoner.

De kvindelige hormoner østrogen og progesteron påvirker kvinders hjerner, og har en stor effekt på deres adfærd, hvorfor deres køreevner ligeledes påvirkes.

Når niveauet af det kvindelige kønshormon østrogen er lavest, under menstruationen, vil det være lettest for dig at bedømme rum og afstand og dermed gebærde sig i trafikken og parkerer vanskelige steder, viser et studie fra tidsskriftet Behavioural Neuroscience.

Omvendt vil du have sværest ved at parkere, når niveauet af østrogen er højest, hvilket sker når du har ægløsning.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe Alexandras sommerresidens

Men der findes måder hvorpå du kan forbedre dine parkeringsevner. En undersøgelse fra Toronto universitet viser, at kvinder kan forbedre deres kørefærdigheder, ved at spille videospil såsom Tetris, fortæller hormon ekspert og forfatter Gabrielle Lichterman til Dailymail. 

Kvinder i overgangsalderen har et lavere niveau af østrogen, og kan derfor både have sværere ved at parkere, men også være mere aggressive i trafikken. Østrogen har nemlig beroligende egenskaber, der kan gøre kvinder mere empatiske i trafikken, når niveauet af østrogen er højt.

Niveauet af progesteron har også en betydning. Progesteron stiger før kvinders menstruation, og dette hormon får dig til at slappe af. Når dette niveau er højt, kan det være med til at påvirke din reaktionsevne negativt.
 
Ifølge Gabriel Lichterman viser talrige undersøgelser, at tyggegummi kan være brugbart til at forbedre reaktionsevnen.
 
”En anden undersøgelse har vist, at brug af kæbemusklerne stimulerer et bestemt område af hjernen der er ansvarlig for at spotte bevægelse, så du vil være hurtigere til at lægge mærke til biler der er på vej ind i din vognbane eller pludselige udsving i vejen, " fortæller Gabriel Lichterman.
 
Er dine køreevner påvirket af dine hormoner?

Dailymail


Tags: