Svært ved at sige nej til slik? Her er grunden

Svært ved at sige nej til slik? Her er grunden

image title: 
Foto: Andrea Crisante/123rf.com
Vores kost påvirker vores liv i rigtig høj grad. Har du brug for en lur, når du kommer hjem fra arbejde? Kan du have koncentrationsbesvær? Bliver let irriteret og sover dårligt om natten? Så kan det hele skyldes din kost.

Har du svært ved at sige nej til alt det sukkerstads, som man bliver tilbudt op til jul, kan det hurtigt komme til at påvirke dit liv negativt.

Ved at indtage mad som hvidt brød, kage og chokolade, stiger vores blodsukker, samtidig med, at kroppen producerer tilsvarende insulin, som hjælper sukkeret ind i cellerne.

Når blodsukkeret så falder igen, vil insulinet stadig være tilbage i kroppen, og man får en fornemmelse af, at man har brug for mere mad, så man kan booste sit blodsukker.

LÆS OGSÅ: Vintertræt? Sådan får du energien tilbage

”Kroppen har et alarmsystem, så når blodsukkeret er lavt, får man de her cravings. Så har man lyst til noget, der hurtigt får blodsukkeret op igen. Det svarer lidt til en ryger, der får sin smøg. Man spiser mere og mere af det forkerte. Og så får man endnu flere cravings senere på dagen,” forklarer Anne Seidelin der er sygeplejerske, blogger og kostvejleder med egen klinik til MSN.dk.

Hun forklarer desuden, at det ofte er sådan, at når lysten til det søde har meldt sig, kan det være sværere at få sig selv til at sige nej tak.

Ifølge Anne Seidelin er det bedste, man kan gøre, at spise en kost, som har en stabiliserende virkning på blodsukkeret. Det er eksempelvis mad, der er rig på protein, fedt og grove kulhydrater fra grøntsager.

Et andet godt råd er, at man går uden om mad med stivelse og sukker. Er sukkertrangen alt for gennemtrængende kan man spise en enkelt klidkiks med peanutbutter, råder Anne Seidelin.

Har du svært ved at sige nej til slik og søde sager?

MSN
 
Tags: