Svømmeklub bøjer sig for “religiøse fanatikere”

Svømmeklub bøjer sig for “religiøse fanatikere”

image title: 
Foto: Andrey Armyagov/123rf.com
I det socialt udsatte boligområde Tingbjerg i København har Hovedstadens Svømmeklub med egne ord “fundet opskriften på integration”. Det er nemlig lykkedes klubben at få flere hundrede nydanske piger til at gå til svømning.

Opskriften? At kønsopdele svømmetræningen og sløre hallens ruder. Ligeledes har klubben indkøbt såkaldte burkinier til piger, der ellers ville være forhindret i at tage uddannelsen som svømmetræner, der ikke kan foregå kønsopdelt.

Tiltagene har fået 246 nydanske piger i alderen fem til 12 år til at deltage i svømmetræningen. Det er en klar fremgang.

“Mange af pigerne ville ikke få et svømmetilbud af deres familier, hvis ikke vi kønsopdelte. Lige nu kommer pigerne ud og møder rollemodeller fra deres eget boligområde, som står på svømmekanten iklædt klubtrøjer som trænere. Samtidig lærer de at svømme, og det er der både sikkerhed, motion og velvære i,” siger Lars Sørensen, direktør i Hovedstadens Svømmeklub (HSK), ifølge BT.

LÆS OGSÅ: Se Toms opsang til unge indvandrere

Ikke overraskende hujer svømmeklubbens tiltag ikke Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF).

“Det er helt vanvittigt at efterkomme de her krav. Der er desperat mangel på svømmehaller, og så skal vi altså ikke lukke dem ned ved at putte sorte gardiner for vinduerne og sige ‘kun for piger’ for at imødekomme nogle religiøse fanatikeres ønsker,” siger han til BT.

Han opfordrer Rikke Lauritzen (Enh.), formand for Folkeoplysningsudvalget, som har støttet projektet, til ikke at støtte lignende tiltag fremover.

Kritikken preller dog af på Rikke Lauritzen, der mener, at “borgmesteren skal slappe en lille smule af”.

“For mig er det vigtigste, at vi får børn fra alle baggrunde ind i foreningslivet, så de bliver en del af den demokratiske dannelsesproces, som det at være medlem af en forening er,” siger hun til BT.

Mener du, at efterlevelse af religiøse krav er vejen at gå for at integrere nydanskere?

BT
Tags: 
Nøgleord: