Svenske borgere vil skyde efter indvandrere

Svenske borgere vil skyde efter indvandrere

image title: 
Foto: Pixabay
Efter minedriften for år tilbage blev afsluttet og byen blev affolket, har der været fred og ro blandt de cirka 100 indbyggere, som er blevet i de to små minesamfund.
 
Men nu er problemerne eskaleret drastisk. Indbyggertallet er nemlig blevet fordoblet, siden de 100 indbyggere fik selskab af mellem 50 og 100 indvandrere, som hovedsageligt består af romaer fra Bulgarien.
 
De nytilkomne lever ifølge de lokale i nedslidte ejendomme eller campingvogne. De lever af at plukke bær, tigge eller samle f.eks. byggeaffald, som de videresælger.
 
Og lige netop den livsform er de lokale ikke synderligt begejstret for. De er nu blevet så frustrerede, at de truer med at bruge våben. Det skriver svt.se.
 
LÆS OGSÅ: Danskere: Magtanvendelse overfor flygtninge er i orden
 
“Lad os bare sige, at der sidder et par stykker, der har lidt mørkere tanker, end hvad vi har. Og til en fest en aften fik de den ide, at de nu ville stoppe dette. Og jeg kan fortælle dig, at de fleste, der bor heromkring, er jægere. Så der er dybest set et våben i hvert skide hjem. og jeg kan ikke sige, hvad det vil få af følger”, udtaler Håkan Löfquist, som sidder i byrådet.
 
Det der gør de lokale sure og frustrerede er, at man finder skrald i naturen, og at indvandrerne kører rundt i biler, som ikke er indregistrerede, uden at hverken politi eller politikere gør noget ved det.
 
“Jeg mener, at det hele er ramlet sammen. Hele Sverige er ramlet sammen. Der er ingen som tager fat i noget mere,” siger socialdemokraten Sten-Ove Karlsson.
 
Hvad er din mening om de lokales reaktion? Kan du forstå deres frustration?
 
BT
Tags: 
Nøgleord: