Sverige vil kastrere pædofile

Sverige vil kastrere pædofile

image title: 
Foto: Roland Magnusson/123rf.com
I Sverige dømmes der hvert år over 200 personer for sexforbrydelser. For at forhindre nye overgreb, overvejer Sverige nu at indføre stærkt medicinsk kastration. På Karolinska Institutet i Solna vil de teste en ny metode, der angiveligt skal gå ind og mindste de pædofiles sexlyst.

I Danmark har man haft mulighed for en medicinsk kastration siden 1989, dog er behandlingen frivillig. Specialist i psykologi ved Karolinska Universitetssygehus, Christoffer Rahm, mener, at man fremover skal gribe ind:

”Seksuelle overgreb mod børn er et stort problem for samfundet, som vi har svært ved at få bugt med,” fortæller han ifølge BT til det svenske medie Dagens Nyheter.

LÆS OGSÅ: Myndigheder kritiseres for manglende torturundersøgelser

Han mener, at det er en rimelig strategi, at sundhedsvæsenet hjælper dem, der har problemer, da en behandling kan nedsætte risikoen for overgreb.

Karolinska Institutet tester i øjeblikket præparatet Degarelix, der ellers har været brugt i behandling mod prostatakræft, f[L3] ordi mængden af testosteron sænkes ved behandlingen, dæmper det også sexlysten. Da pædofile ofte har svært ved at kontrollere sig selv og mangler empati, håber forskerne, at præparatet kan hjælpe.

Ifølge Christoffer Rahm er der sat tre år af til forsøget og det omfatter 60 personer.

Burde alle pædofile kastreres?

BT 
 
Tags: