Svindel: Tjek din konto efter ferien

Svindel: Tjek din konto efter ferien

image title: 
Foto: qvist/123rf.com
Generelt er danskerne utroligt dårlige til datasikkerhed, hvilket er grunden til, at danskere burde tjekke deres konto oftere efter ferien. Ferien er nemlig højsæson for datakriminalitet.

Ifølge Deloitte har 26 procent af danskerne endnu ikke tjekket, om de har været udsat for svindel.

Det kan godt være, at tjenere og ekspedienter har været charmerende og imødekommende, men var dit kreditkort med ude i baglokalet, eller har hotellet trukket for mange penge? Måske har dine oplysninger været udsat, da du loggede på wifi?

”Der er ingen tvivl om, at man er ekstra disponeret for brud på datasikkerheden, når man er ude at rejse,” siger cyberekspert i Deloitte Kim Schlyter.

LÆS OGSÅ: Kan du ikke sove? Disse ting gør du forkert

Det er derfor en god idé, at man løbende holder øje med sin kontoudtog, da der ufrivilligt kan blive trukket penge fra dine konti. Heldigvis er pengeinstitutterne gode til at opdage kortmisbrug, vurderer cybereksperten.

”Hvis først en hacker får adgang til ens kreditkortoplysninger, er der jo frit spil for at bruge penge, indtil man selv eller banken opdager det. I Danmark får man heldigvis erstatning for den slags misbrug, hvis kreditkortet er privat. Det betyder dog ikke, at man ikke selv bør kigge ekstra godt på kontoen, når man har tilbragt et par uger sydpå,” siger han.

Ifølge Deloitte har 250.000 danskere inden for de seneste to år oplevet, at deres kreditkort har været misbrugt.

”Vi ved fra vores undersøgelser, at mere end hver fjerde ser passivt til, hvis kreditkortet fjernes fra deres synsfelt under ferien, f.eks. når de betaler for maden på en restaurant. Vi ved også, at danskerne i stol stil genbruger deres koder, ligesom de laver passwords ud fra simple oplysninger som fødselsdage eller kæledyr. Det er alt sammen guld værd for cyberkriminelle, der er ude på at svindle,” siger Kim Schlyter.

Skulle det ske ske, at ens kreditkortoplysninger bliver misbrugt, får man I Danmark erstatning.

Husker du at tjekke dit kontoudtog?

Finans.dk 
Tags: 
Nøgleord: