Sygehus under pres: Overmedicinerer patienter

Sygehus under pres: Overmedicinerer patienter

image title: 
Foto: Yuriy Klochan/123rf.com
Det hårde pres er blevet for meget for sygehuspersonalet på intensivafdelingen på Køge Sygehus, der dagligt har skruet op for den beroligende medicin hos de indlagte, så de ansatte har tid til at gå fra patienterne og tage sig af andre opgaver.
 
Dette fremgår af en rapport fra Arbejdstilsynet, som DR P4 Sjælland har fået aktindsigt i.
 
I rapporten bliver det understreget, at personalet skruer op for medicinen, selvom de godt ved, at det strider mod de retningslinjer der findes på området og kan føre til længere indlæggelsesperioder.
 
”Det er jo sådan noget, der ikke må ske af hensyn til patienterne,” siger ledende oversygeplejerske, Dorthe Brun Jacobsen, og fortsætter:
 
”Men når det er sagt, så må man også sige, at det er en del af en behandling, der er i gang i forvejen. Det er ikke sådan, at vi bedøver en vågen patient. Det er noget, vi skruer op og ned for,” siger hun.
 
LÆS OGSÅ: Usportsligt: Sølvvinder buet ud af OL-publikum
 
Systemet med at indberette utilsigtede hændelser, herunder den øgede brug af beroligende medicin, er til for at rette op på fejl. Men at disse hændelser er sket dagligt, betyder også at sygeplejerskerne er holdt op med at indberette det, siger Rikke Hansen, der er afdelingssygeplejerske på intensivafdelingen i Køge.  
 
”Generelt har der været indberettet en del utilsigtede hændelser omkring travlhed. Vi kan ikke mobilisere patienterne, jeg tog fejl af navnene på patienterne og så videre. Det tager også tid at indberette, så det er noget af det, der er sorteret fra,” siger hun.
 
Selvom det er bevist, at den øgede brug af beroligende medicin kan betyde længere respiratortid, så har intensivafdelingen i Køge gode behandlingsresultater, siger Beth Lilja, der er vicedirektør på Sjællands Universitetshospital. Derudover bliver det lovet, at der bliver sat en stopper for den øgede medicinering.
 
”Det er klart, det duer ikke. Det skal vi holde op med. Det er ikke acceptabelt for patienterne,” sagde hun i et interview til DR Sjælland.
 
Er det i orden, at patienter bliver overmedicineret på grund af travlhed på sygehuse? 

DR
Tags: