Sygeplejerske undskylder overdosis med forvirring

Sygeplejerske undskylder overdosis med forvirring

image title: 
Gajus//123rf.com
En 49-årig sygeplejerske er tiltalt for uagtsomt manddrag på en 75-årig patient, da anklagemyndigheden mener, at patientens død skyldes grov sjusk fra den tiltaltes side.

Patienten var indlagt på Bispebjerg Hospital med en brækket hofte, og havde på ventet i to dage på en operation. Hun havde svære smerter, og sygeplejersken valgte derfor at give patienten smertestillende gennem et drop direkte ind i blodåren.

LÆS OGSÅ: Eks-mandens navn kostede hende livet 

Sygeplejersken havde ikke tidligere arbejdet med det smertestillende præparat Bupivacain, så hun slog det op på internettet på hjemmesiden medicin.dk.

”Jeg blev forvirret af det hele. Patienten havde smerter, og jeg så, at det var smertestillende. Jeg troede, at det var den korrekte måde at gøre det på. Jeg læste det meget hurtigt. Måske overså jeg nogle ting,” lyder det fra den 49-årige sygeplejerske i retten på Frederiksberg i København.

Det var sygeplejerskens første vagt på afdelingen, og hun havde fået rigelig travlt med otte patienter.

”Der var mange patienter. Der var rigtig travlt på afdelingen den aften,” uddyber hun i retten.

Sundhedsstyrelsen har bedt politiet om at rejse tiltale mod sygeplejersken, og selv erkender hun de faktiske hændelser, men går efter frifindelse.

Bør man straffe hændelsen, selv hvis intentionen er god?

Dagens.dk