Sygt system? Enlig mor betalte for at arbejde

Sygt system? Enlig mor betalte for at arbejde

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I et læserbrev til Ekstra Bladets nationen! fortæller Ove B. historien om, hvordan hans datter, Anette B., kunne have sparet 30.000 kroner ved at dase på sofaen i stedet for at gå på arbejde.

Da Anette blev enlig mor, fik faren til børnene bilen. Kort efter blev Anettes arbejdsplads rykket så langt væk, at hun ikke kunne få tingene til at hænge sammen. Hun så sig derfor nødsaget til at sige op.

“Man kan jo ikke stille sine to små børn udenfor hegnet til børnehaven kl. 6 om morgenen, og først hente dem igen kl. 18,” skriver faren til Anette B.

Ifølge faren var der ikke meget hjælp at hente hos jobcentret, så Anette fandt selv et job. Selvom der kun var tale om et seks måneders vikariat, og det gav det samme, som hun ville kunne få i dagpenge, valgte Anette at arbejde for ikke at risikere at ende på kontanthjælp.

“Hun betaler selvfølgelig otte procent i arbejdsmarkedsbidrag, som er 1576 kroner om måneden, samt transportudgifter til og fra jobbet. Det kommer altså til at koste min datter 2500 kroner at gå på arbejde,” skriver faren i sit læserbrev og fortsætter:

“Men hun tager jobbet, da man ikke bare skal side hjemme og vente. Men efter de seks måneder har det cirka kostet hende 15.000 kroner at gå på arbejde.”

LÆS OGSÅ: Ventede over et år på førtidspension

Da vikariatet ophører, får hun et nyt job med samme vilkår. Efter et år har det således kostet Anette 30.000 kroner at gå på arbejde.
“Det er jo det, som vi igen og igen hører vores fine politikere fremhæve; at der skal være et incitament til at arbejde, men kan dette resultat virkelig være incitamentet?” spørger Ove retorisk.

Da det andet vikarjob ophører, henvender Oves datter sig til jobcentret. Her får hun en chokerende melding: De to vikariater, hun har haft, er såkaldte rotationsjobs, der ikke giver optjeningspoint. Det var der bare ikke nogen, der fortalte hende. Det betyder, at Anette alligevel endte med at være tæt på at ryge på kontanthjælp.

“Så hun søger og søger efter 'et rigtigt arbejde', hvilket hun har gjort i hele perioden, men hun må sande, at som alenemor med to små børn og ingen bil, så bliver man sorteret fra,” skriver Ove.

Han mener, at måden Anette er blevet behandlet på af systemet er noget svineri.

“Min datter har nu erfaret, at det har kostet omkring 30.000 kroner at gå ud og finde et job, og ikke bare sidde hjemme og vente, og suge på samfundet. Dette er noget forbandet svineri overfor en dansk alenemor med to små børn, som giver den en skalle, og gør noget for at få job,” skriver den frustrerede far.

Har Anette noget at brokke sig over, når hun vidste, at det ville koste hende penge at arbejde?

Ekstra Bladet
Tags: 
Nøgleord: