Tæsket af 16 fanger – og blev derefter fyret

Tæsket af 16 fanger – og blev derefter fyret

image title: 
Foto: gl0ck33/123rf.com
Nette Jæger er 44-år og er erfaren fængselsbetjent. Hun har blandt andet arbejdet i Vestre Fængsel, Statsfængslet i Nyborg, og nu Statsfængslet i Ringe.
 
Her blev hun en dag overfaldt af 16 indsatte, da hun forsøgte at stoppe en 19-årig indsat i at gemme hash i sin celle.
 
Hun trykkede adskillige gange på alarmknappen, men intet skete – ingen kom hende til undsætning. Det viste sig, at teknikken fejlede.
 
LÆS OGSÅ: 10-årig dreng fangede indbrudstyve
 
“Flere gange løftede den indsatte, som forsøgte at gemme hashen, bogstaveligt talt Nette Jæger op i luften og kastede hende brutalt ind i væggen på gangen. Hun beskadigede sin højre skulder og overarm alvorligt, fik læderet musklerne, og den store bicepssene blevet revet over. Siden er den blevet klippet helt ud ved en operation.” Det skriver BT.
 
LÆS OGSÅ: P-vagter frygter ny uniform
 
“Ledelsen har haft mange muligheder for at omplacere mig til en funktion, hvor jeg ikke ville have tæt kontakt til de indsatte, men det har ledelsen sagt nej til. De kunne jo f.eks. sætte mig til at have tilsyn med dem, der afsoner med fodlænke hjemme, have timer i teknikvagten, have pædagogiske opgaver eller andet. Men i stedet har de valgt at fyre mig,” siger Nette Jæger til BT og fortsætter:
 
“Det er ’takken’ for at passe sit arbejde. At teknikken svigtede, så jeg den dag, jeg blev overfaldet, ikke kunne få hjælp og var alene med 16 indsatte, er jo ledelsens ansvar. Den har beklaget, at der var fejl på alarmsystemet, men ellers er der ikke sket noget. Jeg har rigtig gode kolleger, som har støttet og bakket mig op, og ingen forstår, hvorfor jeg skal straffes for, at jeg er blevet overfaldet på min vagt.”
 
Hvad mener du om ledelsens måde at håndtere sagen på?
 

BT

Tags: