Tag på cykelferie i det danske

Tag på cykelferie i det danske

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Der findes rigtig mange måder at holde ferie på. Nogle foretrækker at tage på hotel i udlandet, mens andre foretrækker at holde ferien herhjemme i Danmark enten på en campingplads, i et sommerhus eller i et telt. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når der kommer til ferier, og den ene type ferie udelukker heller ikke en anden. Her i denne artikel kan du dog læse om, hvordan du med fordel kan tage familien med på en cykelferie i den danske natur og på den måde komme ud af jeres trygge og vante rammer.
 

Hvilken form for cykelferie skal vi vælge?

Der findes en række forskellige former for cykelferier, og hvilken en du og din familie bør vælge afhænger blandt andet af, hvor god form I er i, og hvor meget I har lyst til at cykle på ferien. Ønsker I at gå all in på cykelferien, kan I for eksempel vælge at cykle Danmark rundt.

Er I lidt mere afslappede omkring cyklingen, kan I også vælge at finde nogle gode cykelruter i det område, I ønsker at holde ferie i, og så kan I selv bestemme, hvor meget eller hvor lidt i vil cykle hver dag.
 

Hvor skal vi bo henne?

Hvor I skal bo henne afhænger af, hvilken form for cykelferie I vælger. Vælger I for eksempel at cykle Danmark rundt, kan I med fordel tage et telt med jer og slå det op på en campingplads eller et sted i skoven, hvor det er tilladt at overnatte. Der er i dag også rigtig mange shelters rundt omkring, hvor det er tilladt at overnatte gratis.

Vælger I en mere afslappet cykelferie, kan I med fordel benytte jer af sommerhusudlejning og leje et sommerhus et sted i landet, hvor der er gode cykelruter og masser af skøn natur.
 

Er min cykel god nok?

Det måske vigtigste når man skal på cykeltur er at have en god cykel. Om din cykel er god nok til en cykelferie er du formentlig den eneste, der kan svare på. Er du i tvivl, er den muligvis ikke god nok.

Hvorvidt din cykel er god nok eller ej afhænger også af, hvor meget I har planlagt at cykle rundt, hvor god form du er i, og hvor I skal cykle henne. Skal det være offroad eller på cykelstier? Ved offroad kan en mountainbike være et oplagt valg, mens en almindelig cykel eller en såkaldt Speed Pedelecs kan være et oplagt valgt på cykelstier. Sidstnævnte er en rigtig god elcykel, som kan sikre dig, at du ikke går kold under cykelturen og ikke har energi nok til at komme tilbage hjem.

 
Tags: