Tag på cykelferie sydpå

Tag på cykelferie sydpå

Hvis du er glad for at cykle, og hvis du godt kunne tænke dig at prøve at cykle i nogle lidt andre omgivelser end dem, som Danmark kan tilbyde dig, er det måske på tide at tage din cykel med sydpå.

Du behøver ikke at tage uden for Europas grænser for at finde nogle af verdens bedste og ikke mindst hårdeste cykelruter. Terrænet i Sydeuropa er fantastisk, hvilket blandt andet også er en af grundene til, at nogle af verdens hårdeste cykelløb finder sted i de Sydeuropæiske lande.

Lanzarote giver dig de bedste træningsmuligheder

Du kan eventuelt overveje at tage på cykelferie på Lanzarote. Her er der et fantastisk miljø og et dejlig vejr, som virkelig gør det muligt for dig at få trænet så meget, som du overhovedet orker.

Øens landskab giver dig mulighed for at teste din udholdenhed til det yderste, og du bestemmer naturligvis selv, hvor lang tid du har lyst til at pine dig selv og dine ben i det barske landskab, som du finder på Lanzarote.

Prøv dig selv af i Mallorcas bjerge

Hvis du vil gøre som mange andre danskere, kan du også vælge at lade turen gå til Mallorca i stedet for. Mallorca er efterhånden ved at blive centrum for langt de fleste cykelferier.

Mange danskere valfarter hvert år til den bjergrige spanske ø, da den både byder på lækkert vejr og god mad, men samtidig også på nogle helt fantastiske træningsruter, som du kan bevæge dig ud på, hvis du tør. Det er ikke for sjov, at flere professionelle cykelhold tager til Mallorca for at træne.

Kombiner din cykelferie med et af de store løb

Hvis du har lyst til det, kan du også vælge at kombinere din cykelferie med et af de store løb i Europa. På den måde har du altså mulighed for selv at køre i det samme terræn som de professionelle, og når du er færdig med dagens træningstur, kan du sætte dig i vejkanten eller på din campingstol og nyde, når feltet drøner forbi.

Du kan eksempelvis vælge at kombinere din cykelferie med store løb som Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a España. Læs mere her, hvis det lyder som noget for dig.

Planlæg din rejse ned til mindste detalje

Hvis du vælger at tage på sådan en rejse, kan det være en rigtig god idé at planlægge din tur ned til den mindste detalje, så du har fuldstændig styr på, hvor du skal bo, hvor du skal overnatte, hvilke ruter du vil prøve og så videre.

Det kan også være smart at booke dig ind på de mange hoteller eller vandrehjem i god tid hjemmefra, da der kommer til at være mange om buddet. Du kan eventuelt også vælge at tage afsted i egen bil med campingvogn bagpå, så du bare kan overnatte der. Det kan måske gøre planlægningen lidt nemmere.

Regn med masser af trafik og mennesker

Uanset hvilket af de store løb, du vælger at tage ned for at kigge nærmere på, skal du regne med masser af trafik og mennesker, hvilket også er en af grundene til, at du skal være god til at planlægge din rejse, da der kommer til at være utroligt meget trafik på vejene.

Især når det gælder Tour de France, da det jo som bekendt er verdens største cykelløb. Her er det lige før, du ikke skal regne med at kunne booke dig ind på hotellerne, da de som regel at booket meget lang tid i forvejen.

Tag afsted med dine cykelvenner og få en uforglemmelig tur

Når du skal på cykelferie, er det selvfølgelig oplagt at tage afsted med nogle af dine venner, som også cykler, og som har lyst til at cykle med dig. Det er altid sjovest at cykle sammen med andre, og der er ingen tvivl om, at I vil få en helt fantastisk tur sammen.

Er din familie glad for at cykle, kan du jo også vælge at tage dem med på turen. Du planlægger jo selv ruten, så du kan selv vælge at gøre den lidt mere nænsom, hvis du nu eksempelvis har dine børn med, som måske ikke skal op og slås med de store bjerge.
Tags: