Tag på en fodboldtur til London

Tag på en fodboldtur til London

Engang imellem kan alle have brug for at komme lidt væk hjemmefra og glemme alt om hverdagens bekymringer. Men hvis det ikke skal være alt for dyrt, og hvis man ikke gider at bruge hele weekenden på transport, er en weekendtur til London lige svaret. Fodboldklubben Tottenham Hotspur har netop færdiggjort deres nye stadion, der har været under ombygning de sidste par år. De kan nu blære sig med at have et af Europas både største og flotteste stadioner, og et besøg på Tottenhams nye stadion er derfor et oplagt punkt på programmet i London. Artiklen vil give et par grunde til, hvorfor det nye Tottenham Hotspur Stadium, som stadionet hedder, er et must-see for enhver fodboldfan.

Ventetiden har været meget lang

For lige knap to år siden rev Tottenham det meste af deres gamle stadion, White Hart Lane, ned, og begyndte at bygge et nyt på samme placering. I de næsten to år, hvor Tottenham ikke har spillet på deres traditionelle hjemmebane, har klubben lånt det engelske nationalstadion, Wembley, til at spille deres hjemmekampe på. Selvom Wembley er Englands største stadion og mest prestigefyldte stadion, vil enhver engelsk Tottenham-fan nikke genkendende til, at det ikke har føltes som deres rigtige hjemmebane. Resultaterne på hjemmebane har ikke været lige så prangende på Wembley, som de var før og måske især fordi, at stadionet ligger langt væk fra Tottenhams oprindelige område. Derfor fik fansene aldrig fornemmelsen af, at det var deres stadion.

Tottenham Hotspur Stadium er endelig åbnet, og Tottenham tilhængerne er tydeligvis begejstrede og stolte over deres nye hjemmebane. Stemningen har nemlig i den grad taget et nøk opad, efter at de er kommet tilbage til deres rigtige adresse, og det er derfor med at komme derover i en fart og opleve det på egen krop.

Som en slags kompensation til fansene for den lange ventetid, har Tottenham lige akkurat sørget for at overgå tilskuerkapaciteten på Arsenals hjemmebane, som er deres evige ærkerival. På den måde har de vundet håneretten over deres naboer fra Nordlondon - i hvert fald på det område.

Der er stadig meget at spille for

En anden god grund til at tage til London i en fart og se Tottenham spille fodbold er, at de stadig er med helt fremme i nogle af de største turneringer. I verdens største klubturnering, Champions League, har de overraskende nået helt til semifinalen, og de er endda favoritter til at gå hele vejen til finalen, så deres stadion i det nordlige London vil helt sikkert summe af begejstring i det næste stykke tid. I den hjemlige turnering, Premier League, ligger de også stadig og spiller med om nogle af de eftertragtede topplaceringer. De ligger lunt i svinget til at ende i top fire og på den måde sikre sig kvalifikation til Champions League igen til næste sæson. Der er derfor alt mulig grund til at tage en weekendtur til London og blandt andet have et visit til Tottenham Hotspur Stadium på menuen.
Tags: