Tag væk fra kæresten og styrk jeres forhold

Tag væk fra kæresten og styrk jeres forhold

image title: 
Foto: Jean-Marie Guyon/123rf.com
Mennesker er forskellige, for mens nogle foretrækker altid at være i sociale lag, har andre det bedst med at have en del timer for sig selv i løbet af en dag. Uanset hvilken type du er, bør du dog tage dig tid til at være alene – specielt hvis du er i et parforhold.
 
Alenetid giver nemlig plads til dialog med dig selv, og den selvbevidsthed, det medfører, er grundstenen for et sundt parforhold, mener parterapeuter. På den måde sikrer man, at begge parter i forholdet får mulighed for at reflektere over relationen, og dermed bliver det nemmere at snakke med hinanden forholdet.
 
LÆS OGSÅ: Pift sexlivet op med disse stillinger
 
Det er imidlertid ikke kun personer i et forhold, der bør sætte tid af til at være alene. Alenetid modvirker nemlig også stress, og så kan det være med til at sætte en stopper for negative mønstre som et alkoholmisbrug eller overspisning, fortæller Dr. Libby Watson, der er psykolog på The University of London.
 
For introverte personer er alenetid en selvfølge, men for ekstroverte personer er det straks en anden sag. Derfor anbefaler Dr. Watson, at man finder ud af, hvad der passer til ens temperament.
 
”For mere ekstroverte personer, vil jeg anbefale soloaktiviteter, der stadig involverer tilstedeværelsen af andre mennesker. Det kan være at tage alene på en cafe eller i et shoppingcenter. Eller f.eks. have radioen tændt, så der opstår en følelse af, at du stadig er forbundet med andre mennesker," siger Dr. Libby Watson ifølge q.dk.
 
Sørger du for at få alenetid i dit parforhold?
 
Q.dk
Tags: 
Nøgleord: