Tandlæge vil ikke arbejde med kvinder

Tandlæge vil ikke arbejde med kvinder

image title: 
Foto: auremar/123rf.com
Tandlægen er uddannet i et muslimsk land og indvandret til Danmark, hvor han nu er arbejdsløs. Københavns Kommune har derfor forsøgt at sætte ham i arbejde, men det har vist sig at være noget nær umuligt at finde et tilfredsstillende erhverv. Det fremgår af mandens sag fra Ligebehandlingsnævnet:

”Rengøringsjob er mod hans kultur, da rengøring er for mennesker uden uddannelse, har han meddelt kommunens jobcenter, som forsøgte at hjælpe ham i job.”

Tandlægen har desuden meddelt, at han ikke kan arbejde med kvinder, svinekød, ikke-halalslagtet kød, spiritus og cigaretter. Han var dog villig til at arbejde med kvinder, hvis de var tildækkede, ligesom han kunne modtage undervisning fra utildækkede kvinder, så længe han ikke kiggede på dem.

Da manden ikke havde lægelige begrundelser for ikke at tage de jobs, som kommunen tilbød, nedsatte de hans kontanthjælp, hvilket fik ham til at sagsøge kommunen for forskelsbehandling.

LÆS OGSÅ: Tragisk historie viste sig at være løgn

Den køber Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) dog ikke:

”Han misbruger systemet og trækker racismekortet i sine bestræbelser på ikke at komme i job. Det er helt absurd og urimeligt.”

Ifølge Anika Liversage, der forsker i beskæftigelse og integration i SFI, er der da også blot tale om en dårlig undskyldning for at undgå at komme i arbejde:

”Hvis man bliver tilbudt et job, kan nogle opfinde kulturelle eller religiøse undskyldninger, som de tror, er legitime, men som ikke er gangbare.”

Ligebehandlingsnævnet har færdigbehandlet sagen og fundet frem til, at manden ikke er blevet forskelsbehandlet af Københavns Kommune.

Har tandlægen en sag? Hvor går grænsen for religiøse og kulturelle hensyn, man som samfund bør tage?

Ekstra Bladet 
Se debatter