Tankpasser fyret for helteindsats

Tankpasser fyret for helteindsats

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
To gange på en uge forhindrede 33-årige Gitte Niegsch to tilfælde af spirituskørsel, da hun i sit arbejde som tankpasser på Shell kontaktede politiet og anmeldte spirituspåvirkede kunder.

Politiet var ikke overraskende meget taknemmelige og kvitterede derfor med et gavekort på 500 kroner, mens også arbejdspladsen roste deres handlekraftige ansatte.

Gitte Niegschs prisværdige indsats var dog hurtigt glemt, for blot en uge efter den sidste episode blev hun kaldt til samtale med ledelsen, hvor hun blev præsenteret for sin opsigelse:

”Du er gentagende gange blevet informeret om, at du skal bære sikkerhedsvest på forpladsen, og du ikke må tilbageholde eller have fysisk kontakt med kunder, der enten stjæler eller kører, når de har drukket,” stod der blandt andet i begrundelsen for fyringen.

Gitte Niegsch var efterfølgende sønderknust og forvirret, men efter at have samlet sig har hun sat sin fagforening på sagen. Hos Shell forstår man godt Gitte Niegschs undren, men kommunikationsdirektør i firmaets danske afdeling, Jesper Brieghel, fastholder dog, at man har handlet efter reglerne:

”Det kan virke lidt firkantet at håndhæve sikkerhedsreglerne, når det i det her tilfælde er gået godt at bryde dem. Men de er jo til for at forhindre, at ansatte eller andre bliver udsat for fare. Hvis vores medarbejdere begynder at gøre politiets arbejde, så pådrager de sig en risiko, som vi ikke kan stå inde for,” siger han til Politiken.

Hvad mener du om sagen? Er fyringen urimelig eller kan du godt forstå Shells argumentation?

Politiken
Tags: