Tatovørformand: Ingen regulering i Danmark

Tatovørformand: Ingen regulering i Danmark

image title: 
Foto: Blueskyimage/123rf.com
Den danske lovgivning om tatoveringer har ikke været ændret siden 1966, men nu åbner flere af Folketingets partier op for en revurdering. Grunden hertil er en ny rapport fra Vidensråd for Forebyggelse, der fremsætter 12 forslag til, hvordan den danske tatoveringsbranche bør reguleres.
 
"Her giver vi faktisk politikerne en kogebog til, hvilke tiltag de bør indføre, for at danskerne kan føle sig mere sikre ved at få lavet en tatovering. Som det er nu, er det nærmest det vilde Vesten," siger Jørgen Serup, der er professor på Tatoveringsklinikken på Bispebjerg hospital, der er en af folkene bag rapporten, til Jyllands-Posten.
 
Venstre og Liberal Alliance er to af de partier, der ønsker at kigge lovgivningen efter, men de understreger dog, at de vil vente til næste år, hvor en nuværende frivillig ordning for tatovørerne skal evalueres.
 
Med ordningen har det siden den 1. januar 2014 været muligt for tatovører at registrere sig i et register og dermed indgå i en smileyordning, som man kender fra fødevareområdet. Det har indtil videre ikke været en succes.
 
”Vi har omkring 70 medlemmer, og jeg vil anslå, at der er omkring 1.200 til 1.500 fuldtidsprofessionelle tatovører i Danmark. Da branchen stort set ikke er reguleret, er det selvfølgelig også en branche, der vil tiltrække folk, der heller ikke har et ønske om mere regulering og kontrol," siger formanden for Dansk Tatovørlaug, Lars Kristensen.
 
Netop på grund af ordningens manglende effekt ønsker flere af Folketingets partier at kigge på lovgivningen allerede nu. Både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og SF ser således ingen idé i at vente med en regulering til år 2016, som Venstre og Liberal Alliance foreslår.
 
Er reguleringen af tatovører i Danmark for slap? Bør man ændre lovgivningen nu eller vente på evalueringen næste år?

Jyllands-Posten
Tags: