Taxachauffør finder 1 million på bagsædet

Taxachauffør finder 1 million på bagsædet

image title: 
Foto: Fernando Carniel Machado/123rf.com
Den problematik stod den amerikanske 72-årige taxachauffør Raymond MacCausland, i lørdags, efter at have sat en kunde af og opdaget et kæmpe pengebeløb på bagsædet. Det skriver CNN.

MacCausland havde kun kørt få kilometer, da kunden bad ham om at holde ind til siden foran et motel. Efter en halv time var manden ikke vendt tilbage, og det gjorde taxachaufføren urolig.

Han spurgte derfor motelpersonlet, om de havde set manden – men uden held. MacCausland gik derfor tilbage til sin bil, hvor han til sin overraskelse fandt kundens taske på bagsædet. I sit forsøg på at finde noget identifikation fandt chaufføren ud af, at tasken var fyldt med penge.

LÆS OGSÅ: Se de vilde tal: Danmarks rigeste bliver rigere

Helt præcist indeholdt tasken 187.000 dollars, som svarer til 1,2 millioner danske kroner.
Raymond stod nu med muligheden for at tage pengene selv, men valgte i stedet at henvende sig til Boston politi og afleverede pengene.

Efterfølgende lykkedes det politiet at kontakte motellet, som imidlertid havde fået fat i passageren fra taxaen. Manden var hjemløs og havde lige hævet hele sin pension, hvilket var årsagen til det store pengebeløb.

Den hjemløse mand kunne dokumentere at pengene var hans, da han havde en kvittering, der kunne bevise, at pengene var hans.
Politiet roste den 72-årige taxachauffør for hans ærlige gerning, men passageren var derimod ikke synderligt imponeret.

For da politiet spurgte manden, om han havde lyst til at give chaufføren en dusør, valgte han kun at give ham 100 dollars, svarende til lidt under 700 danske kroner.

Findelønnen var meget beskeden i forhold til mængden af penge, mente taxachaufføren.

Hvor går grænsen for, hvad man bør aflevere, og hvad man kan beholde?

BT 
Tags: 
Nøgleord: