TDC er blevet politianmeldt

TDC er blevet politianmeldt

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Nu har forbrugerombudsmanden politianmeldt teleselskabet TDC for ulovligt telefonsalg.
 
Politianmeldelsen blev indgivet på baggrund af tre klager fra sure forbrugere, som ikke mener at have givet sit samtykke til at blive ringet op med tilbud fra TDC.
 
Selv siger teleselskabet, at forbrugerne har givet tilsagn om, at de gerne må kontaktes.
 
Ifølge loven om forbrugeraftaler må virksomheder som udgangspunkt ikke telefonisk kontakte forbrugere, medmindre, at forbrugerne selv har bedt om at blive ringet op.
 
Forbrugerombudsmand Christina Toftefaard Nielsen gør det klart overfor JyllandsPosten, at et samtykke skal være en “udtrykkelig og utvetydig anmodning om at blive ringet op.”
 
LÆS OGSÅ: Har du oplevet rigtig dårlig service?

“Det skal altid stå klart for forbrugerne, hvis de giver samtykke til at blive ringet op med tilbud på produkter. Efter min opfattelse har TDC ikke oplyst disse klagere tydeligt om, at de sagde ja til at blive kontaktet per telefon,” forklarer hun.

Derudover er et samtykke individuelt og personligt. Det vil sige, at en virksomhed ikke må ringe til dig med tilbud, hvis det er din kæreste, der har givet sit samtykke.
 
Camilla Sebelius, kommunikationsrådgiver hos TDC, udtaler til JyllandsPosten, at hun er ked af de tre klager:
 
“Tre klager er tre for meget. Men vi foretager på et år mere end 1 mio. opkald til kunder, og kunderne er generelt glade for at blive ringet op, så de kan få tilpasset deres produkter til deres behov. Når vi selv spørger, giver mere end 90 pct. udtryk for, at de er tilfredse med opkaldene,« siger hun til avisen.

Hvad er dine oplevelser med at blive ringet op af telefonsælgere, som du ikke har givet dit samtykke til?

Jyllandsposten

Tags: 
Nøgleord: