Teenager udnytter hjemløs for et par sko

Teenager udnytter hjemløs for et par sko

image title: 
Foto: cylonphoto/123rf.com
Det har vakt en del opsigt og stor harme, at 17-årige Hannibal Laursen betalte hjemløse Simon Nielsen 1.000 kroner for at ligge i kø i fire dage foran butikken Wood Wood i København, så han kunne være blandt de første til at få fat i et par sjældne sko i begrænset parti.

Skoene i sig selv koster 1.599 kroner, men derudover betalte Hannibal Laursen altså Simon Nielsen 1.000 kroner for at ligge i kø, fordi han ifølge ham selv havde travlt med at læse til eksamen.

Efterfølgende har den unge studerende fået en del kritik for sit påfund, men ”offeret”, Simon Nielsen, kan ikke forstå kritikken. Han ville jo alligevel have været på gaden, påpeger han.

LÆS OGSÅ: Rystende video: Fattig smides af bussen

En af kritikerne af Hannibal Laursens påfund er landssekretær i hjemløseorganisationen SAND, Ask Svejstrup, der mener, at vi som samfund er på vej ud på et skråplan, hvis vi accepterer sådan noget.

”Det er interessant, at hjemløse åbenbart er blevet så almindelige i gadebilledet, at man nu ser dem som nogen, der kan købes til at gøre noget for en, man ikke selv har tid til. Jeg synes, det er absurd og en politisk falliterklæring, hvis de rige begynder at udnytte samfundets fattige, der ikke kan sige nej til store beløb,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Skoene, som Hannibal Laursen fik erhvervet sig, bliver solgt på eBay for helt op mod 8.000 kroner.

Hvad mener du om sagen? Bør man lade det ligge, når den hjemløse ikke selv opfatter det som et problem?

BT
Tags: 
Nøgleord: