Teenagere afslører rektors vilde fupnummer

Teenagere afslører rektors vilde fupnummer

image title: 
Foto: golubovy/123rf.com
Seks studerende fra Pittsburgh High School i USA har leveret et imponerende stykke gravearbejde for skolens blad, ’Booster Redux’, som nu går verden rundt. I bladet kunne de afsløre, at skolens nye rektor, Amy Robertson, havde fusket med sine papirer.

Det startede ellers blot med lidt research på Amy Robertsons baggrund, men hurtigt fandt de seks elever ud af, at der var meget, som ikke stemte.

”I starten var det lidt spændende. Det var ligesom i film, når storbyjournalisterne forfølger en ledetråd. Men da vi dykkede videre ned i historien, begyndte det virkelig at slå mig, at det her var en meget større sag,” siger en af de seks studerende, Connor Balthazor.

LÆS OGSÅ: Gerningsmand taler ud om stenkast på motorvej

Amy Robertson havde på sit CV eksempelvis angivet en færdiggjort uddannelse fra Corllins University, men den institution fremgår ikke på det amerikanske undervisningsministeriums liste over godkendte universiteter. Tilmed er universitetets hjemmeside fyldt med døde links, og ifølge de studerendes færdige artikel er Corllins University også tidligere blevet afsløret i at sælge falske eksamensbeviser til folk.

Efter offentliggørelsen af artiklen i skolebladet tog avisen Kansas City Star historien op, og da de ikke kunne få en kommentar fra Amy Robertson, indkaldte skoleledelsen til et ekstraordinært personalemøde. Her formåede rektoren ikke at tale sig ud af kniben, og samme aften trak hun sig derfor som rektor efter kun en måned på posten.

”I lyset af de forhold, der er kommet frem, følte Dr. Robertson, at det ville være bedst for skoledistriktet, hvis hun trak sig fra sin stilling,” bekendtgjorde skolen i en skriftlig erklæring.  

Herhjemme har der også været sager, hvor fremtrædende personer er blevet afsløret i at pynte lige rigeligt på deres CV. En af dem var Anna Castberg, der i 1993 måtte træde tilbage som museumsdirektør for Arken i Ishøj, mens også nuværende integrationsminister Inger Støjberg i 2009 var indblandet i en mindre sag om CV-fusk.  

Forstår du, at skolens ledelse ikke opdagede fejlen, inden rektoren blev ansat?

TV 2
Tags: