Temafester er en stor succes landet over

Temafester er en stor succes landet over

Gymnasier, folkeskoler, arbejdspladser og videregående uddannelser holder hvert år en lang række fester for at få et lille afbræk fra hverdagen. Især for studerende bliver der ofte holdt fester for dem, og ellers holder se selv store fester i deres egne hjem. For at pifte stemningen lidt op og gøre festen lidt speciel, er det efterhånden blevet til lidt af en klassiker at holde temafester. At klæde sig ud som unge i 80’erne, som dyr eller måske som mexicanere gør, at festen lige bliver en tand sjovere, og det eneste man skal sørge for er, at have nogle festartikler til sin temafest.  

Tre gode råd til den perfekte temafest

Temafester er næsten altid et hit, og det eneste, der er vigtigt, når man holder sådan en, er at lægge en anelse tid og kræfter i det. Hvis man eksempelvis holder en mexicaner-fest, kan man godt gøre lidt mere end at sætte et enkelt mexicansk flag på bordet. Når gæsterne har brugt tid og penge på arrangementet, er det også vigtigt, de kan se, at du selv har lagt energi i projektet. Ellers er der en stor risiko for, at stemningen dør lidt, hvis gæsterne kan se, at de har gjort sig umage med deres kostume for ingen verdens nytte. Som vært gælder det derfor om, at for det første klæde sig selv godt ud, så man virkelig indkapsler temaet. Desuden kan man også godt lige bruge et mindre beløb på pynt, så gæsterne ikke er i tvivl om, hvilken slags fest, de er kommet til. Hvis man opfylder de krav, bliver temafesten helt sikkert en succes.

Hav en velkomstdrink klar

Når man ankommer til en fest, er der ikke noget bedre end at starte ud med at få stukket en lækker gin og tonic i hånden og lige udsætte sine egne discountøl lidt. Hvis du er studerende og skal holde din egen private fest, har du formentlig ikke det allerstørste budget. En billig gin eller rom kan dog gøre underværker, og gæsterne skal nok blive glade lige meget hvad. Hvis pengene rækker til lidt mere, kan man gå en kry op og købe en god champagne eller handle ind til lækre drinks. På den måde er stemningen lagt lige til at starte med, og det ligger et godt grundlag for resten af aftenen.

Vær en overbærende vært

Når du holder din temafest - og det samme gælder sådan set med alle andre arrangementer - så vær en overbærende og god vært. Går du eksempelvis i 3.g og holder en stor fest for klassen hjemme i dine forældres hus, er risikoen der helt sikkert for, at én får lidt for meget at drikke og kommer til at ødelægge noget. Når du holder en hvilken som helst fest, ved du godt på forhånd, at det er hvad, der kan ske, så du kan ligeså godt forberede dig på det forinden. Er heldet ude, så vær den gode vært, der rummeligt tager sig af det. Det smitter af på stemningen, og festen kan derfor fortsætte hvor den slap.
Tags: