Teologer vil indføre Vegas-vielser

Teologer vil indføre Vegas-vielser

image title: 
Foto: Jason Ross/123rf
En række teologer mener, at der er gået for meget iscenesættelse i tidens bryllupper. Derfor foreslår de nu, at par skal kunne blive gift med kort eller ingen frist. Det skriver Kristeligt Dagblad.

I Sverige er det allerede muligt at få en såkaldt ”drop-in” vielse, hvor der kun kræves legitimation for at blive viet. Denne model bør også indføres i den danske folkekirke, mener teologerne.

LÆS OGSÅ: Til døden os skiller?

En af fortalerne for ”drop-in” vielserne er Ulla Morre Bidstrup, der har skrevet en ph.d-afhandling om kirkelige handlinger og er uddannelsesleder for Pastoralseminarierne.

”Jeg kan kun tilslutte mig det svenske initiativ, fordi det er en udfordring for den kirkelige vielse, at mange forbinder den med det store udtræk. Der vil en mere afdæmpet ramme give mulighed for dem, der måske skræmmes af de store udgifter og iscenesættelsen,” siger hun til Kristeligt Dagblad.

Professor i teologi ved Aarhus Universitet, Svend Andersen, er dog ikke enig. Han mener, man bør holde fast ved den nuværende vielsesform, fordi kirken skal være en antikultur, hvor der er tid til at tænke sig om.

Hvad mener du om teologernes forslag? Og tror du, at muligheden for lynvielser vil føre til endnu flere skilsmisser end vi har i dag?

Berlingske