Terrordømt får måske lov til at blive i Danmark

Terrordømt får måske lov til at blive i Danmark

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
55-årige Said Mansour, tidligere Sam Mansour, blev i Østre Landsret i går frakendt sit danske statsborgerskab. Herudover idømmes han fire års fængsel samt udvisning af Danmark med indrejseforbud.

”Boghandleren fra Brønshøj”, som han også kaldes, dømmes for at opildne til terror. På Facebook og i e-mails har han blandt andet støttet terrorisme, opfordret til drab på navngivne personer samt overtrådt straffelovens racismeparagraf.

Derudover skulle Said Mansour ifølge landsretten have været med til at udbrede tre kontroversielle bøger skrevet af prædikanten Abu Qatada.

LÆS OGSÅ: Sabrina er pæredansk, men skal udvises

Mansour stammer fra Casablanca i det afrikanske land Marokko men har boet i Danmark siden 1984 og er gift med en dansk konvertit. Mansour gjorde det klart i retten, at han frygter en udvisning til Marokko, der ønsker ham udleveret:

”Jeg bliver henrettet,” skulle han ifølge TV2 have udtalt.

Netop af den grund kan der blive tale om, at Mansour forbliver i Danmark på såkaldt tålt ophold. Nævnetinget ville ikke forholde sig til forsvarligheden af at sende Mansour tilbage til Marokko. Derfor er det nu op til udlændingemyndigheder og Flygtningenævnet at tage stilling til, hvorvidt Said Mansour skal udvises af Danmark.

Hvad mener du om dommen? Skal Said Mansour udvises eller bør han forblive i Danmark?

TV2
Tags: 
Nøgleord: