Terrorpropaganda er populært på internettet

Terrorpropaganda er populært på internettet

image title: 
Foto: Steve Allen/123rf
IS, der blandt andet kæmper for et kalifat med streng sharialovgivning, har stor succes med at sprede propaganda via internettet. Det fastslår forsker i strategisk kommunikation på Forsvarsakademiets Institut for Militære Operationer, Thomas Elkjer Nissen, over for Information.

 
”Islamisk Stat forstår at bruge nettet på en topprofessionel måde, som vi aldrig før har set en terrororganisation gøre det,” udtaler han.

 
Den svenske terrorforsker, Magnus Ranstorp, der skal lede antiradikaliseringsindsatsen i København, mener, at det særligt er på sociale medier som Facebook og Twitter, at IS’ propagandamaskine har succes. Han fortæller til Information, at terrorgruppen via sociale medier formår at få tilhængere til at producere og uploade IS-venligt propagandamateriale i form af videoer og billeder.
 
Terroristernes internetsnilde får eksperter til at opfordre både myndigheder og forældre til aktivt at bekæmpe terrororganisationens romantiske fremstilling af livet i et kalifat.
 

For selvom det ikke er muligt at stoppe IS’ spredning af propaganda, er det stadig vigtigt at kæmpe imod. Magnus Ranstorp understreger vigtigheden i at ruste unge til at modstå organisationens indflydelse.

 
Thomas Nissen mener, at det derudover også er vigtigt at gå til direkte modangreb på IS ved eksempelvis at lave videoer med tidligere IS-krigere, der fortæller, hvordan tilstandene i virkeligheden er i IS-kontrollerede områder. 


Hvordan mener du, man bør tackle terroristers propaganda? 


Information
Tags: