Terrorramt Muhammed-udstilling kommer til København

Terrorramt Muhammed-udstilling kommer til København

image title: 
Foto: Csaba Arva/123rf
Organisationen Stop Islamiseringen af Danmark er lykkedes med at få en amerikansk Muhammed-udstilling til Danmark. Udstillingen finder ifølge organisationens formand, Anders Gravers, sted den 15. august på Det Kongelige Bibliotek, også kendt som Den Sorte Diamant, i København. Biblioteket kan dog over for Berlingske Nyhedsbureau ikke bekræfte, at udstillingen vil finde sted.

Stop Islamiseringen af Danmark bruger som argumentation for udstillingens berettigelse, at det er en trussel mod ytringsfriheden, at man ikke kan vise Muhammed-tegninger i det offentlige rum uden at frygte for sit liv.

Udstillingen, der indeholder Muhammed-tegninger, som stammer fra en konkurrence af den amerikanske islamkritiker Pamela Geller, blev i starten af maj vist i den amerikanske by Garland, Texas. Her blev to islamister dræbt i deres forsøg på at angribe udstillingen.

LÆS OGSÅ: Muslim: Demokrati er i menneskers DNA

Ud over at se tegningerne vil det også være muligt at høre taler om ytringsfrihed og demokrati, ligesom ”en kendt kunstner” vil tale om tegningerne. Også andre kunstnere vil afbillede vers fra koranen.

I en pressemeddelelse glæder Anders Gravers sig over, at udstillingen skal finde sted i Den Sorte Diamant:

”Stedet, vi afholder Muhammed-udstillingen, er rent symbolsk Den Sorte Diamant i København - samme sted som Hizb ut-Tahrir afholder møder og udspyr deres danskerhad,” fremgår det af pressemeddelelsen.

Udstillingen skulle have været vist i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet i weekenden, men partiet bakkede i sidste øjeblik ud.

Hvad mener du om, at Muhammed-tegningerne skal udstilles i København? Har det overhovedet noget med ytringsfrihed at gøre, eller er det en ren provokation?

Berlingske
Se debatter