Test dig selv: Er du intelligent?

Test dig selv: Er du intelligent?

image title: 
Foto: thodonal/123rf.com
Intelligens er en svær størrelse, for hvornår er man egentlig intelligent? Nogle har en høj IQ, men begrænsede sociale kompetencer, mens andre er bogligt udfordrede, men alligevel intelligente på anden vis.

Det kan altså være svært at afgøre, men forskning viser dog, at der er visse fællestræk ved intelligente mennesker – og nogle er mere overraskende end andre. 

Eksempelvis betragter intelligente mennesker ikke sig selv som intelligente, hvorimod mindre intelligente mennesker har det med at overvurdere sig selv. Derudover har intelligente mennesker ofte også en lidt ’syg’ form for humor.

LÆS OGSÅ: Tjekker du din lønseddel? Så mange bliver snydt

Noget andet, der forbindes med intelligens, er et manglende behov for at socialisere, ligesom lav fysisk aktivitet også er på listen. Forklaringen på sidstnævnte skal findes i, at fysisk inaktive personer tænker mere end fysisk aktive personer, og det skulle være et tegn på intelligens, mener et studie fra Florida Gulf Coast University.

Hvis du ikke er religiøs og har prøvet at indtage ulovlige stoffer, er det i mange tilfælde ligeledes et tegn på intelligens, mens det at lære af sine fejl samt at kunne diskutere roligt og velovervejet også er på listen.

Sidst, men ikke mindst – og den har du måske hørt før – er den førstefødte i en søskendeflok som regel den klogeste, fordi forældrene har haft mere tid til at hjælpe med de kompetencer, der knytter sig til intelligens.

Afslutningsvis skal det dog fastslås, at man ikke nødvendigvis behøver at besidde alle tegnene for at være intelligent, men jo flere man kan krydse af, des mere intelligent er man.

Hvor mange af tegnene på intelligens kan du se i dig selv?

Metro
Tags: 
Nøgleord: