Test dig selv: Ved du, hvad tallene betyder?

Test dig selv: Ved du, hvad tallene betyder?

image title: 
Foto: Vladimir Nenov & Kevin Hellon/123rf
Hvorfor hedder 7 Eleven egentlig 7 Eleven? Og hvad med 7Up?

Hvis du har stillet dig selv de spørgsmål, bør du læse med her, hvor du får forklaringen på, hvad tallene i kendte mærkevarer betyder. 

Rema 1000
I starten hed Rema 1000 ikke Rema 1000, men Rema 400. Tallet indikerede antallet af varelinier i butikken. Da man nåede 1000 besluttede man sig for at stoppe. 

7 Eleven
Navnet indikerer butikkens tidligere åbningstider. Den nu døgnåbne kæde havde i sine første leveår åbent fra syv om morgenen til 11 om aftenen syv dage om ugen. 

Chanel no.5
Den kendte parfume har fået sit navn, fordi den var den femte parfume, som parfumemageren Ernest Beaux lavede for Chanel. Den blev lanceret 05.05.1921. 

7Up
Den forfriskende sodavand blev til som følge af en smagskonkurrence. Til at starte med gik læskedrikken under det knap så mundrette navn Bib-Label Lithiated Lemon Lime Soda. Navnet blev senere ændret til 7Up, som repræsenterer drikkens syv hovedingredienser. 

Porsche 911
Oprindeligt skulle den legendariske bil have heddet 901. Men da den franske bilproducent Peugeot havde eneret på at bruge tre cifre med et nul i midten som modelnavne, måtte Porsche-folkene tænke kreativt. De skiftede derfor nullet ud med et ettal. 

Levi’s 501
De verdenskendte jean fik deres navn fra det patentnummer, der gav Levi’s patent på at bruge kobbernitter i buksesømmen. 

Hvilke andre mærkevarer med skægge historier om navnet kender du?

http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/19662761
Tags: