Test: Hvem skal have din stemme?

Test: Hvem skal have din stemme?

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Danmark er på den anden ende i dag, fordi det som bekendt er blevet tid til at stemme til Folketingsvalget 2015. Hvis du er i tvivl om, hvem du skal stemme på, kan du med fordel læse videre.

Vanen tro har flere af de traditionelle medier udarbejdet en test, der skal forsøge at gøre os klogere på, hvor vi skal sætte vores kryds, når vi står nede i stemmeboksen.

Information har eksempelvis lavet en kandidattest, hvor du skal erklære dig ’enig’, ’uenig’ eller ’hverken eller’ i 16 udsagn, der strækker sig over emner som dagpenge, den kriminelle lavalder og klimapolitik.

Berlingske benytter sig af nogenlunde samme fremgangmåde som Information, dog med lidt flere svarmuligheder, mens du i Politikens kandidattest desuden skal angive, hvor vigtigt et givent spørgsmål overordnet er for dig.

Er du ikke til tests, men står kapløbet for dig mellem Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen, så kan Ekstra Bladets guide måske gøre dig klogere. Her gives nemlig et overblik over markante stridspunkter mellem de to statsministerkandidater.

Har du bestemt dig for, hvem du vil stemme på? Hvad mener du om de forskellige kandidattests?
Tags: