Thornings døtre: Sådan er mor i virkeligheden

Thornings døtre: Sådan er mor i virkeligheden

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
I den nye portrætbog af Helle Thorning-Schmidt ’Hvad man ikke dør af’, fortæller hendes to døtre Johanna og Camilla om tiden, hvor deres mor var statsminister. De to døtre tager afstand fra det billede, der ofte har været tegnet af Helle Thorning-Schmidt som en kølig familiemor. Faktisk var der så meget liv i Østerbro-hjemmet, at det blev kaldt ’Klubhuset’.

”Hvis det ikke var mine venner, så var Johannas venner på besøg. Hvis ikke Johannas venner, så alles venner. Der var altid mennesker i huset. En af mine veninder spurgte mig engang: ’Bliver din mor ikke lidt stresset af alle de mennesker, der spiser al jeres mad og drikker jeres kaffe,” forklarer Camilla, som i øjeblikket er i gang med at tage en international studentereksamen i Norditalien.

LÆS OGSÅ: Dansk grevinde får ny titel

Døtrene fortæller også, at ligeså snart at Helle Thorning kom hjem, røg den fine ’uniform’ med dyre stiletter og håndtasker, som offentligheden mest kendte til. Det blev byttet ud med jeans, mens telefonen blev sat på lydløs.

Johanna tænker desuden tilbage på en episode fra 2015. Dengang Thorning var i fuld gang med at forsøge at genvinde statsministervalget. Johanna havde på daværende tidspunkt afsluttet studentereksamen i Wales og fejrede det med en interrailtur sammen med ni veninder. Naturligvis skulle turen starte i København, så da alle veninderne kom på besøg hang Johannas mors ansigt på samtlige lygtepæle i byen, men det gik veninderne nu ikke så meget op i.

”Der var drenge ind og ud af huset konstant. Og så mor, der kom hjem og lavede en kæmpe omgang pasta bolognese til os, før hun tog ud for at lave Deadline, eller hvad hun nu skulle. Det var nok et af de mere absurde sammenstød mellem vores normale teenageliv og mors liv,” fortæller datteren.

”Det har bare altid været lidt den stemning, der var. Vores veninder har altid været sindssygt meget i vores hus, hængt ud og spist med. Selv når mor har lavet alle mulige skøre ting i løbet af dagen og skullet noget vigtigt om aftenen, for eksempel på tv. Så kom hun jo hjem først for at lave mad til fem piger og hørte om alt, hvad vi går og laver. Og så tog hun af sted igen,” fortsætter hun.

'Hvad man ikke dør af' udkommer 12. oktober på Gyldendal og er skrevet af journalisten Nina Zilstorff Munch-Perrin.

Skal du læse bogen?

Ekstra Bladet