Tidligere drabschef: Motivet bag ubådsmysteriet

Tidligere drabschef: Motivet bag ubådsmysteriet

image title: 
TV 2 / DANMARK

I dag er det en uge siden, at den 30-årige journalist Kim Wall sidst blev set i live ombord på ubåden Nautilus uden for Refshaleøen i København sammen med bådens ejer Peter Madsen.

Dagen efter blev Kim Wall meldt savnet, og en stor eftersøgning blev igangsat. Politiet fandt hurtigt frem til ubåden og fik skabt radiokontakt. Kort tid efter sank den pludselig, hvilket ifølge politiet var en bevist handling.

Det var kun bådens ejer Peter Madsen, der kom sikkert i land. Han blev anholdt og sigtet for uagtsomt manddrab, men nægtede sig skyldig.


Håbet om at finde den unge journalist i live svinder langsomt dag for dag og ifølge tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen er det altid et af de samme seks motiver der lægger bag et drab.

LÆS OGSÅ: DR-vært ramt af alvorlig sygdom under optagelser

”Det er hævn, jalousi, profit, sex og ære eller skam,” fastslår Bent Isager-Nielsen overfor TV 2 og uddyber:

”Det kan godt være, det ser anderledes ud i første omgang på overfladen i en sag, men psykologien er altid den samme. Det er uanset, om det er to sutter på bænken, der kommer op at slås om den sidste cigaret eller slat snaps, eller det er i overklassemiljøet. Det kan være noget, gerningsmanden vil hævne. Måske er man blevet hånet for et eller andet, eller måske sker det i afmagt.”

Politiinspektøren fastslår, at gerningsmanden sjældent er gal, men derimod har en grund til at handle som vedkommende gør.

Hvem der står bag den svenske journalist forsvinden, og hvad der er sket med hende er endnu uvist, men hendes familie nærer stadig et håb om, at hun vil blive fundet i live.

Familien opfordrer, alle der kunne have nogle former for oplysninger til at videregive dem til politiet.

Hvad tror du, at der er sket med Kim Wall?

BT

BT


Tags: