Tidligere islamkritiker undskylder overfor muslimerne

Tidligere islamkritiker undskylder overfor muslimerne

image title: 
Foto: Felix Lipov/123rf.com
Hun var tidligere kendt for sine kontroversielle holdninger til islam og muslimer, og er endda en af stifterne af den anti-muslimske organisation PEGIDA, der står for Patriotic Europeans Against the Islamisation, men nu har tyske Kathrin Oertel ændret holdning. I en video, hun selv har lagt på Facebook, undskylder Kathrin Oertel overfor muslimerne:
 
”Jeg vil gerne undskylde til alle immigranter og muslimer, der lever et fredfyldt liv og er assimileret med det tyske samfund og som respekterer vores kultur og love. De er klart majoriteten, og dette faktum overser de fleste tyskere,” siger hun.
 
LÆS OGSÅ: BREAKING: To dræbt ved Muhammed-udstilling
 
Samtidig forsøger hun at appellere til Pegidas medlemmer for at få dem til at indse, at de tager fejl:
”Dem der stadig er tilknyttet Pegida-bevægelsen skal forstå, at de advokerer for den forkerte sag. Asylansøgere beskyldes for vores problemer i Europa og Tyskland, men de er ikke den virkelige grund til vores kamp,”  siger hun i videoen, som det amerikanske medie Washington Post har oversat til engelsk.
 
Med sin undskyldning påtager Kathrin Oertel sig et stort ansvar for den negative stemning, der er omkring muslimerne:
 
”Jeg føler mig delvist ansvarlig for den kampagne af had, som vi har skabt. Jeg vil gerne undskylde, og den eneste ting, jeg kan gøre nu, er at forsøge at afhjælpe disse spændinger,” siger hun.
 
Fremover vil Kathrin Oertel bruge sine kræfter på at forsøge at skabe fred i verden, og den eneste måde at gøre det på, er ved at alle mennesker går i dialog, mener hun.

Hvorfor tror du, at Kathrin Oertel har ændret holdning?

TV2
 
Tags: