Tillidsmand advarer: Vi er ikke forberedt på terrorangreb

Tillidsmand advarer: Vi er ikke forberedt på terrorangreb

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Bredskabsstyrelsen er så hårdt udfordret af besparelser og nye overenskomster, at de mangler hver tredje mand i marken. På fem nationale beredskabscentre søger mindst halvdelen af de ansatte væk, udtaler tillidsmænd.
 
Det skriver DR Nyheder.
 
”Vi er Danmarks beredskabsmæssige terrorberedskab, og som det er lige nu, så kan vi ikke levere varen,” Ulrik Mosekjær, der er fællestillidsmand i Bredskabsstyrelsen til DR Nyheder.
 
Frem mod næste år skal Beredskabsstyrelsen spare 50 millioner kroner. Siden 2011 har styrelsen sparet 17 procent, hvilket er en syvendedel af den centrale styrelses bevilling.
 
Nedskæringerne medfører, at de ansatte er tvunget til at gå fra at have vagter på 24 timer til 11-13 timers vagter for at overholde arbejdsmiljøordningen.
 
Dette betyder, at det koster meget mere at holde vagtberedskabet i gang, og man får ikke løst de samme opgaver.
 
LÆS OGSÅ: Far opkrævet penge for at holde nyfødt søn

Ændringerne får de ansatte til at søge job uden for Beredskabsstyrelsen, og manglen på kolleger kommer til udtryk i arbejdsindsatsen for de tilbageværende ansatte.
 
”Vi er ikke nok til at løse opgaven, og vi får flere opgaver hele tiden. Vi arbejder med ting, der kræver omtanke og opmærksomhed, og vi kan godt være nødt til at arbejde, selv om vi er trætte, og det er ikke forsvarligt,” siger Ulrik Mosekjær.
 
Beredskabsstyrelsens direktør Henning Thiesen, erkender, at der er mangel på ansatte og forstår deres frustration. Han understreger, at der er sat initiativer igang, som skal løse problemet hen ad vejen.
 
Henning Thiesen, er dog uenig med fællestillidsmandens vurdering og advarsel om, at de ansatte ikke er i stand til at levere varen.
 
”Jeg skal sige meget klart, at hvis vi bliver tilkaldt, så rykker vi ud. Vi har levet med de her regler i et år nu, og vi har kunnet løse de opgaver, vi har haft. Og det regner jeg også med, at vi kan fremover,” siger Henning Thiesen.
 
Skal beredskabsstyrelsen have flere penge, så Danmark er bedre forberedte på et muligt terrorangreb?
 
DR Nyheder