Tips til underholdning i bilen på kør selv-ferie

Tips til underholdning i bilen på kør selv-ferie

Bilferier er essensen af hygge. At pakke bilen klar til et godt døgns solid kørsel. I har bagt pølsehorn og pizzasnegle. Skåret gulerod- og agurkestænger. Vekslet penge, så I har mønter til de toiletterne på de tyske rastepladser.  I er klar til intens hygge i bilen på vej ned til familiens mobilehome i Italien. Selvom det er ren hygge, skal der være styr på underholdningen. Det handler om at undgå potentielle kriser i bilens få kvadratmeter. Derfor er der her ideer til underholdning for både voksne og børn på bilturen.

Underholdning for de voksne 

Når vi taler om bilferie og underholdning, tænker folk ofte straks på børnene. Vi voksne kan til gengæld også kede os. Rigtigt meget endda. Derfor kræver vi også underholdning til turen. God underholdning til den trofaste medkører på passagersædet. Et godt udgangspunkt er en god bog. En god solid krimi, som er let at læse men stadig underholdende. En biltur går ofte hurtigt, når læsning af bog også går hurtigt. Det kan være alt fra en fysisk bog til en e-bog. Det er desværre ikke alle der kan holde til at læse, mens vi sidder i bil. Voksne kan nemlig også blive køresyge. Der findes til gengæld et væld af gode lydbøger på apps, som ofte tilbyder et par gratis måneders medlemskab ved oprettelse. Hvis I er til samme slags bøger, kan både chauffør og medpassager fælles lytte til samme lydbog under turen. Der findes også hyggelige spil til voksne på tablets og smartphones. Det kan være noget så simpelt som en god syvkabale. I kan også tilføje lidt mere spænding med en online casino app - hvis I er heldige finder I måske en app med gratis free spins uden indskud

Underholdning for de små 

Det kræver lidt planlægning, når du vælger at tage børnene med på en kør selv-ferie. Det handler nemlig ofte om mange timer, siddende inde i en bil. Fastlåst på det samme sæde. Det er kedeligt for både børn som voksne, men især børn mangler god underholdning til turen. Det kan være værd at planlægge nogle emner, som I kan tale om. Det kan for eksempel være emner om forventninger til ferien, men det kan også være om venner, veninder, familie, skole eller noget helt andet. En biltur bliver også nemmere, når børnene har en iPad med. Klar med film til den lange tur. Ønsker du, de skal have et afbræk fra flimmerkassen, kan du i stedet overveje at hente nogle lydbøger ned til dem. Skal de helt væk fra deres tablets, kan I med fordel pakke malebøger, opgavebøger og nogle gode farveblyanter. Det kan også være hyggeligt med et kortspil, eller nogle bøger eller blade - så længe det ikke frembringer den trælse køresyge.  Det kan også være hyggeligt at inkludere børnene i en fælles playliste, som I kan lytte til under lidt af turen. I kan også fælles tælle alle kirker, I kommer forbi, eller dyr. Et godt tip er også at printe turen ud på et kort til børnene. Så kan de selv sidde og følge med, og også føle et medansvar til turens succes. 
Tags: