Top 3 mest solgte krydderier i Danmark

Top 3 mest solgte krydderier i Danmark

De fleste bliver overrasket, når de hører hvilket krydderi danskerne oftest putter i deres indkøbskurv, når de står nede i supermarkedet.
Du tænker måske, at det må da helt sikkert være peber, eller kunne det være allround-krydderiet? Begge to kan bruges til utrolig mange retter, men ingen af de to krydderier har dog hverken første eller anden pladsen i konkurrencen om Danmarks mest solgte krydderi.
I 2010 offentlig gjorde Santa Maria, som er nordens største krydderiproducent, deres salgsstatistikker, hvilket gav os et spændende indblik i danskernes købevaner, når det kommer til krydderier.

Første pladsen gik til stødt kanel

Ja du læste rigtigt, stødt kanel er det krydderi, som løb afsted med første pladsen. Santa Maria kunne ikke give en god forklaring på hvorfor det er tilfældet, og de var faktisk ligeså overraskede over resultatet.
Man spurgte dog også nogle fagfolk fra den kulinariske verden, hvor der var en større forståelse for udfaldet. Mange forbinder kanel med risengrød og kager, men kanel bliver også hyppigt brugt i orientalske retter.
2. plads: Karry
3. plads: Sort hel peber

Du kan læse meget mere om Santa Maria og deres krydderier her.

Dyrk dine egne krydderurter og spar penge

Mange har flere gange igennem tiden regnet på om det kan svare sig at dyrke sine egne krydderurter, og hver gang kommer man frem til samme konklusion: Ja! - Det kan svare sig at dyrker sine egne krydderurter.
Udover at der er penge at spare, så får man ovenikøbet friskere krydderurter med mere smag og aroma. Man må selvfølgelig heller ikke glemme den tilfredsstillelse, som findes i at være i stand til at hente friske urter fra køkkenhaven eller drivhuset.
Bruger du mange krydderurter til din madlavning og har du en smule ”grønne fingre”, så er der ligefrem en økonomisk fornuft i at starte en hjemmeproduktion, som man kan gå og hygge sig med.

Det er nemt, sjovt og billigt at dyrke sine egne krydderurter

Har man hverken erfaring eller flair for at dyrke sine egne planter fra frø, så er der heldigvis uendeligt meget hjælp at hente på internettet. Der findes stort set ikke en krydderurt, en grøntsag eller et stykke frugt, som der ikke findes en dyrkningsvejledning til online.
Webbutikken Havehandel.dk har lavet meget gennemførte dyrkningsvejledninger til mange forskellige krydderurter. Du kan se deres dyrkningsvejledninger her.
Har man lyst og mod på at dyrke sine egne friske krydderurter, så er det bare med at komme i gang, det er slet ikke så svært.
Det hele starter med en tur til din lokale planteskole, supermarked, webbutik eller hvor end du kan få fat i en håndfuld frø til dine favoritkrydderurter.
Tags: